ŠPANCI POLUDELI ZA SRBIMA: Rajković ide u Sevilju, Dmitrović u Atletiku? (FOTO)
Foto: EPA Alejandro Garcia, Profimedia

Tako je, bre

ŠPANCI POLUDELI ZA SRBIMA: Rajković ide u Sevilju, Dmitrović u Atletiku? (FOTO)

Fudbal -

Golmani na ceni... Čuvar mreže Ejbara mogao bi da nasledi Oblaka na golu kluba iz Madrida, dok je jedinica Remsa velika želja kluba iz Sevilje i direktora Monćija

Dvojica golmana srpske fudbalske reprezentacije izuzetno su cenjeni u Evropi. Marko Dmitrović, čuvar mreže Ejbara, pominje se kao zamena za Jana Oblaka u Atletiko Madridu, dok je Predrag Rajković pred vratima Sevilje.

predrag rajković
predrag rajkovićfoto: Profimedia

Španci su bukvalno poludeli za dvojicom golmana selekcije Srbije. Atletiko iz Madrida još nije odlučio hoće li prodati Jana Oblaka, ali je sasvim izvesno da mu traže zamenu. Izbor je pao na Marka Dmitrovića. Srbin u protekle tri godine briljira na golu Ejbara, pa je pod budnim okom i skauta Valensije. Valja istaći da je Ejbar 2017. platio Dmitrovića 1.000.000 evra Alkorkonu, a danas za njega traži čak 12.000.000 evra. Prodajna cena mu je za tri godine tako skočila 12 puta.

Marko Dmitrović
Marko Dmitrovićfoto: EPA/Juan Herrero

Predrag Rajković iza sebe ima fantastičnu debitantsku sezonu u Francuskoj. Golman Remsa je najbolje ocenjeni igrač Liga 1, bolji i od Nejmara i Mbapea. Statistika kaže da je imao 79 odsto uspešnih odbrana. Direktor Sevilje Ramon Monći prati ga već dugo i rešio je da ga kupi ovog leta. Međutim, za transfer će se pitati i Rems, koji ga je izraelskom Makabiju platio 5.000.000 evra i sasvim je izvesno da ga neće pustiti ispod 10.000.000. Iako je Španija u prvom planu, interes za Rajkovića pokazali su Ajaks i Porto.

Treba napomenuti da su obojica golmana nekada igrala za Crvenu zvezdu. Marko Dmitrović je prošao celu omladinsku školu crveno-belih, dok je Predrag Rajković punu afirmaciju stekao na Marakani.

Kurir/Aleksandar Radonić

Foto: EPA/Alejandro Garcia, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track