IZLAZIM SA TUŠIRANJA, A ČARAPE MI PUNE GO...A: Odmah sam znao LUDAK! Legendarni fudbaler se prisetio urnebesne anegdote
Foto: Reuters

vreo doček u škotskoj

IZLAZIM SA TUŠIRANJA, A ČARAPE MI PUNE GO...A: Odmah sam znao LUDAK! Legendarni fudbaler se prisetio urnebesne anegdote

Fudbal -

Bivši italijanski fudbalski reprezentativac Đenaro Gatuzo, koji je najveće uspehe ostvario u dresu Milana prisetio se vremena kada je igrajući za Glazgov Reendžers stasao kao igrač, jer mu je mentor bio legendarni engleski fudbaler Pol Gaskojn.

- Živeći u žestokom, zaje.anom Glazgovu i igrajući fudbal britanskim stilom, koji obožavam jer se tamo 90 minuta trči i bori kao muškarac, dok u Italiji većina igrača kmeči sudijama kao devojčice, poput curica, shvatio sam da sam ja zapravo Škot slučajno rođen u Kalabriji - objasnio je Gatuzo.

Doček u Rendžersima mu je bio takav da se tada 19-godišnji Đenaro nakon njega mogao ili slomiti ili očeličiti.

- Nakon prvog treninga u novom klubu izašao sam ispod tuša i osetio grozan smrad, cela svlačionica je zaudarala po izmetu. Kada sam došao do svog ormarića, vidio sam i zašto. Čarape su mi bile pune govana, a zluradi smeh u svlačionici otkrio je i ko se u njih olakšao. Bio je to Pol Gaskojn - objasnio je bivši reprezentativac Italije.

Legendarni ekscentrični fudbaler engleskog i svetskog fudbala je osim toga ponudio i da bude prevodilac mladom Italijanu. Gatuzo, naime, nije govorio engleski, a Gaskojn igrajući za Lazio naučio italijanski. Naravno, to je radio tako da je novom mladom saigraču davao potpuno suprotna uputstva od onih koje mu je upućivao trener Volter Smit.

Međutim, Gaskojn se pokazao i u potpuno drugom svetlu, otkrio je Gatuzo godinama kasnije.

- Kao tinejdžer i nedokazani igrač imao sam najmanju platu u Rendžersima i nisam mogao sebi da priuštim finu odeću za službene prilike. Zato je jednog dana Gaza došao do mene i rekao da me vodi u najfiniji krojački salon u Glazgovu koji je partner ekipe, kako bi mi tamo sašili klupska odela po meri. S obzirom na to da je klub plaćao, izabrao sam ih nekoliko i konačni račun bio je ogroman, 10 hiljada funti. Gaskojn je na to pukao od smeha i rekao kako me je lagao, da klub nema nikakav ugovor s ovim fensi mestom, ali je odmah nakon toga posegnuo u džep i sam platio sva moja nova fina i skupa odela - zaključio je Gatuzo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track