VIKAO SAM SAIGRAČIMA ĆUTITE I GRLITE ME: Maradona opet o božjoj ruci (VIDEO)
Foto: EPA/Demian Alday Estevez

ne prestaje da priča o meksiku

VIKAO SAM SAIGRAČIMA ĆUTITE I GRLITE ME: Maradona opet o božjoj ruci (VIDEO)

Fudbal -

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona, još jednom se setio 22. juna 1986. godine, kada je u četvrtfinalu Mundijala u Meksiku u meču protiv Engleske (2:1) postigao dva gola - prvi rukom, a drugi nakon fantastičnog solo prodora.

“Skočio sam, ali nedovoljno visoko pa mi je palo na pamet da loptu malo taknem rukom. U vazduhu sam razmišljao kako nema šanse da ću uspeti da udarim loptu glavom i setio sam se da imam ruku. Nisam ni znao gde je lopta posle udarca, pogledao sam i video da je u mreži. Počeo sam da se radujem. Prvi mi je prišao saigrač Serđo Batista Čečo i pitao da li sam upravo dao gol rukom. Rekao sam mu da ćuti i da me zagrli. Zatim je prišao Valdano sa istim tim pitanje i dao sam mu isti odgovor: “Ćuti i zagrli me, kasnije ćemo da pričamo”. Posle sam dao još jedan gol, posle četiri minuta”, prisetio se Maradona.

Dijego kaže da se u više navrata sreo sa sudijama koje su napravile katastrofalnu grešku.

“Nekoliko puta sam sreo glavnog sudiju meča. On krivi pomoćnog sudiju koji mu je signalizirao da je sve čisto. Nisu sudije krive, na stadionu je bilo 80.000 ljudi, niko to nije video”, hvalio se umećem legendarni Argentinac.

“Gaučosi” su nakon Engleza u polufinalu eliminisali Belgiju (2:0), da bi u finalu SP u Meksiku bili bolji od Zapadne Nemačke rezultatom 3:2.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track