MOŽDA NIJE BIO NAJBOLJI, ALI SVAKAKO JESTE NAJLUĐI GOLMAN Dobio crveni, pa se potukao sa celom protivničkom klupom VIDEO
Foto: Printscreen

HIT

MOŽDA NIJE BIO NAJBOLJI, ALI SVAKAKO JESTE NAJLUĐI GOLMAN Dobio crveni, pa se potukao sa celom protivničkom klupom VIDEO

Fudbal -

Salvatore Soviero nije bio možda najbolji italijnski golman svih vremen, ali nema sumnje da će ga svi dobro upamtiti.

Nije branio u najboljim klubovima na ''čizmi'', ali svakako će ostati upamćen po incidentima sa sudijama, saigračima i navijačima.

Najveći incident ipak napravio je pre tačno 16 godina na meču italijanske Serije B gde je sa svojom Venecijom gostovao Mesini. Domaćin je slavio sa 2:1, a Venecija je zavšrila meč sa čak tri igrača manje.

U utakmici punoj grubih startova prvi je prema svlačionici morao Gaston Liendo već u 34. minuti nakon dva žuta kartona. U 80. minutu igru je napustio Ruben Maldonado zbog napada na sudiju, zbog čega je kasnije dobio zabranu godinu dana neigranja fudbala. Ipak, on nije bio glavna zvezda ovog meča.

Prva ''zvezda'' bio je upravo Soviero koji je zaradio direktan crveni karton u 83. minutu meča zbog verbalnog sukoba sa klupom domaćina, e tek onda je krenuo šou.

Onog trenutka kada je Soviero video crveni karton krenuo je u obračun sa klupom domaćina i tukao sve pred sobom. Zbog ovog poteza dobio je zabranu igranja fudbala pet meseci.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track