ZVEZDAŠI ČESTITALI USKRS! Borjan: Da prođe ova pandemija i da nas zdravlje posluži, za ostalo ćemo lako!
Foto: Starsport©

hrsitos voskrese

ZVEZDAŠI ČESTITALI USKRS! Borjan: Da prođe ova pandemija i da nas zdravlje posluži, za ostalo ćemo lako!

Fudbal -

Najvažniji hrišćanski praznik Uskrs fudbaleri Crvene zvezde proveli su kako tradicija i nalaže, u porodičnom domu, uz kucanje jajima, ručku i druženju sa najmilijima...

Zbog celokupne situcije i Vanrednog stanja sa policijskom časom liturgiju su ipak odslušali preko televizije.

Dan je za sve ljude pravoslavne veroispovesti počeo uz pozdravne reči „Hristos voskrese“ i odgovor „Vaistinu voskrese“.

Najveći hrišćanski praznik, voskresenje Hristovo u domovima fudbalera Crvene zvezde slavilo se na tradicionalni način.

- Svim pravoslavcima, našim dragim zvezdašima želim da čestitam Uskrs, največi hrišćanski praznik i poželim pre svega mnogo zdravlja, sreće, uspeha, radosti u kući – ističe kapiten Milan Borjan – Jeste Uskrs neobičan u ovom Vanrednom stanju zbog pandemije, ali za dobrobit svih nas je bilo bolje da smo liturgiju odslušali kod svojih kuča preko televizije iako sam sa porodicom uvek za praznik u crkvi i na bogosluženju. Ko god veruje u Boga, upalio je kandilo, pomolio se pred Ikonom, proslavio ovaj praznik sa najmilijima. Da prođe ova pandemija i da nas zdravlje posluži. Za ostalo ćemo lako.

Milan i Snežana Borjan praznik su proveli bez sina Filipa koji je Uskrs dočekao sa bakom u Užicu:

- Snežinoj mami je značilo, Fići prija, važno je da se svi volimo i poštujemo. Filip je kao i obično „polupao“ jedno 100 jaja...

Milan Rodić je kao i nedavno rođendan proslavio bez supruge i dece koji su i dalje u Crnoj Gori.

foto: Starsport©

- I ovaj najveći pravoslavni praznik proslavili smo preko skajpa. Nedostaju mi moji, posebno na Uskrs koji na najlepši način neguje porodične vrednosti. Mi ga proslavljamo traidicionalno, porodično i to kod mojih roditelja. Kucanje jajima, crkva, ručak... Ove godine smo zbog policijskog časa liturgiju slušali na televiziji. Svim pravoslavcima, zvezdašima želim da u miru i blagostanju provedu praznik i da budu zdravi – poručuje veli bek našeg tima.

Porodična atmosfera vlada i u kući Miloša Vulića.

- Tu smo skoro svi, roditelji, deka, baka, jedino nam nedostaje sestra koja zbog obaveza i ovog Vanrednog stanja nije mogla dođe u Kruševac – kaže Vulić- Veru i tradiciju poštujemo i održavamo. Zbog policijskog časa nismo mogli u crkvu i vezani smo samo za kuću, ali sve za nas je najvažnije da smo na okupu, da se volimo i poštujemo. Svim zvezdašima, pravoslavnim vernicima želim da čestitam Uskrs.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track