UEFA IMA NOVI PLAN: Evo kada i kako će se završiti evropska takmičenja i šta to znači za narednu sezonu
Foto: AP

prate situaciju

UEFA IMA NOVI PLAN: Evo kada i kako će se završiti evropska takmičenja i šta to znači za narednu sezonu

Fudbal -

Evropska fudbalska unija se bori na sve načine da sezonu koja je prekinuta pandemijom koronavirusa privede kraju, pa se sada pojavila još jedna od nezvaničnih opcija za završetak Lige šampiona i Lige Evrope, a po kojoj će međunarodni kupovi biti odigrani do kraja u avgustu, posle nacionalnih šampionata čiji se završetak očekuje tokom jula.

Italijanski Skaj, je predstavio plan UEFA za kraj takmičarske 2019/20 na terenu. Prema tom planu, o kojem je i ranije bilo reči, sve preostale utakmice Lige šampiona 2019/20 biće odigrane u avgustu. Mečevi će biti zakazani u zgusnutom rasporedu, a najpre će biti dovršeni dvomeči osmine finala u kojima je preostalo da se odigraju revanši.

Te četiri utakmice biće zakazane za 7. i 8. avgust, kada će igrati: Real - Siti (1:2), Čelsi - Bajern (0:3), Lion - Juventus (1:0), Napoli - Barselona (1:1). Prve utakmice četvrtfinala bile bi odigrane 11. ili 12. avgusta, a revanši odmah potom - 14. i 15. avgusta. Podsetimo, za tu fazu su se već kvalifikovali Pari Sen Žermen, Lajpcig, Atalanta i Atletiko Madrid.

Prve utakmice polufinala bile bi na programu 18. i 19. avgusta, a revanši 21. i 22. avgusta, dok bi finale bilo odigrano 29. avgusta u Istanbulu, na stadionu "Ataturk".

Naredna sezona Lige šampiona u tom slučaju bi počela 20. oktobra.

Kada je u pitanju Liga Evrope, ona bi bila igrana 2. ili 3. avgusta, kada bi morala da budu odigrana preostala dva prva meča osmine finala, Sevilja - Roma i Inter Hetafe. Preostali revanši te faze, uključujući i navedena dva para, bili bi odigrani 6. avgusta.

Posle toga, prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope bile bi odigrane 10. avgusta, revanši 13. avgusta, polufinala 17. i 20. avgusta, a finale 27. avgusta, na Gdanjsk areni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track