REDAK JUBILEJ: Radnički Niš obeležava 97 godina postojanja!
Foto: Starsport©

KLUB SA BOGATOM ISTORIJOM

REDAK JUBILEJ: Radnički Niš obeležava 97 godina postojanja!

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički iz Niša obeleževa u petak 97 godina svog postojanja.

Prvi čovek kluba Ivica Tončev rekao je da zbog aktuelne situacije izazvane koronavirusom nije vreme za proslavu i da je sada najvažnije biti odgovoran i poštovati mere nadležnih.

"Istorija Radničkog pokazuje da život čine i usponi i padovi, ali da je najbitnije da i posle pada ustanemo i damo sve od sebe da pobedimo i budemo bolji. Tako ćemo pobediti i ovu pandemiju - zajedničkim naporom i sa verom u bolju budućnost... Nakon pobede nad pandemijom možemo slaviti i rodjendan i nastaviti sa svojim ciljem - vraćanjem Radničkog na stare staze slave", rekao je Tončev, prenosi klub.

Vršilac dužnosti predsednika kluba Dragan Marković čestitao je 97. rodjendan sadašnjim i bivšim igračima i trenerima, "meraklijama", Nišlijama i "svima kojima je Radnički u srcu".

"Sada je vreme da poštujemo mere države, ali kada sve ovo prodje, okupićemo se i na simboličan način obeležiti ovaj važan datum. Radnički je kroz svoju istoriju prolazio kroz različite faze, ali je uvek ostao simbol Niša i juga Srbije", rekao je Marković.

"Cilj rukovodstva kluba bio je da Radnički vrati tamo gde pripada u srpskom fudbalu i smatram da smo za ove tri i po godine uspeli u tome. Aktuelni smo vicešampioni države, dva puta smo izašli na međunarodnu scenu, a velika želja nam je da u narednom periodu u Niš donesemo i jedan trofej", zaključio je Marković.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track