LUKAČ SPUSTIO ROLETNU, KOJIĆ PRESUDIO ZVEZDI! DELIJAMA i dalje nije jasno, GROBARI likuju! DERBI ZA NEZABORAV! VIDEO
Foto: Printskrin

NA DANAŠNJI DAN

LUKAČ SPUSTIO ROLETNU, KOJIĆ PRESUDIO ZVEZDI! DELIJAMA i dalje nije jasno, GROBARI likuju! DERBI ZA NEZABORAV! VIDEO

Fudbal -

Na današnji dan pre šest godina odigran je jedan od najluđih večitih derbija u istoriji našeg fudbalera, kojeg će se navijači Partizana uvek rado sećati, dok prsitalice crveno-belih bezuspešno godinama pokušavaju da ga zaborave.

Pre meča Zvezda je bila u seriji od 15 mečeva bez poraza u i imala je šest bodova više na tabeli, tako da je crno-belima igrala samo pobeda.

Od starta se igralo otvoreno na obe strane, a ređale su se šanse pred oba gola,a propusti Partizana u odbrani su dva puta kažnjeni od strane sudije Mažića, ali ne i od Crvene zvezde! .

Mrđu je u 26. minutu oborio Vojislav Stanković, a naš najbolji arbitar je opravdano pokazao na belu tačku.

Loptu je u ruke uzeo Miloš Ninković, koji je zastao u trku u pokušaju da iznudi da Lukač već krene u pogrešnu stranu, ali je Partizanov golman odlično odreagovao i uhvatio "živu" loptu.

foto: Printskrin

Na južnoj tribini nastalo je potpuno ludilo.

Euforija grobara se još nije ni stišala , a usledila je još veća

Samo minut kasnije, dosuđen je slobodan udarac za Partizan, a Nikola Drinčić sa 20-ak metara postiže evrogolčinu u 27. minutu, potpuno neodbranjivu za Bajkovića!

Na severu, šok, neverica i očajanje..

Zvezda je bila u nokdaunu, ali je ponovo dobila priliku da postigne gol. Mrđa je ponovo oboren, od strane Trajkovića.

Gledali su se Zvezdini fudbaleri, a odgovornost je neočekivano preuzeo odgovornost Mijailović. Ali Lukač ga je pročitao i ponovo bio na mestu!

foto: Printskrin

U drugom poluvremenu inicijativu je preuzela Zvezda. Poslao je Milijaš centaršut, Volkov je želeo da izbaci loptu, ali je poslao pravo u noge Mrđi, koji je pokazao po čemu je sjajan golgeter i savladao Lukača.

Kad se očekivalo da će meč biti završen nerešenim rezultatom , stvari u svoje ruke preuzeo je Nemanja Kojić i golom u 90 minutu doneo veliku pobedu Partizanu i nezapćeno slavlje grobara.

Zvezda je na kraja te sezone ipak osvojila titulu pa to njenim navijačima ostaje kao uteha za ovaj po njih tragično izgubljeni derbi

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track