KAKO SVETSKE ZVEZDE REAGUJU NA SMANJENJE PLATE: Mesi se odrekao 18 miliona, a Ozilu mnogo i jedan evro! (FOTO)
Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA, EPA/NEIL HALL

Tema Kurira

KAKO SVETSKE ZVEZDE REAGUJU NA SMANJENJE PLATE: Mesi se odrekao 18 miliona, a Ozilu mnogo i jedan evro! (FOTO)

Fudbal -

Hoću svoj deo, nećete me prevariti... Znamo kakvi su kao fudbaleri, a pandemija koronavirusa otkrila je i kakav je ko čovek među asovima svetskog i evropskog fudbala

Smanjenje plata je glupost! Nikada ne bi pristao na tako nešto, glasile su reči legendarnog Roja Kina. Da li bi zaista u ovoj situaciji tako trebalo da razmišljaju ljudi koji zarađuju milione evra godišnje?

Leo Mesi postavio je standard na terenu, ali i van njega. Zvezda Barselone, zajedno sa saigračima, pristao je na smanjenje plate od čak 70 odsto. Tako će, umesto 8,4 miliona evra mesečno, Argentinac primati nešto više od dva i po miliona. Kada se ta suma pomoži sa tri meseca, dolazimo do ogromnih 18 miliona evra.

Još se čeka kako će Nejmar i Mbape reagovati na najave iz Pari Sen Žermena da će im plate biti manje 50 odsto, ali očekuje se i njihov potvrdan odgovor. Što se tiče Kristijana Ronalda, on se odrekao 15 odsto mesečnih primanja, baš kao i svi ostali fudbaleri iz Serije A. Ukoliko se sezona ne nastavi, procenat umanjenja iznosiće 30 odsto.

foto: EPA

Međutim, ima i onih kojima je teško da se odreknu i jednog evra. Jedan od njih je Mesut Ozil. Fudbaler Arsenala nije pristao da mu plata bude umanjena za 20 odsto. Bivši nemački reprezentativac zarađuje mesečno čak 400.000 evra u Londonu. Da na sve to dodamo da ove sezone Ozil igra katastrofalno i da nije opravdao ni približno tolika primanja.

foto: EPA

Kada je reč o srpskim fudbalerima, oni nisu dizali glas protiv smanjenja plata. Doduše, jeste isplivala informacija da Ljajić ne pristaje na takvu ponudu Bešiktaša, ali potrebno je znati da se našem reprezentativcu duguje nekoliko plata u Istanbulu, pa je to sve povezano. Najveće smanjenje plate od srpskih igrača čeka Nemanju Gudelja, pošto je Sevilja skresala primanja svih igrača za 70 odsto.

foto: Ilustracija

U tri srpska kluba bez rezova

ZVEZDA I PARTIZANSMANJILI PLATE ZA 50 ODSTO

foto: Starsport©

Ima i Srbija tri kluba koja neće smanjivati plate igračima tokom pandemije koronavirusa. Reč je Mladosti iz Lučana, Čukaričkom i TSC. Čelnici ovih timova odlučili su da igračima i stručnom štabu isplate kompletna primanja do kraja sezone bez ikakvih umanjenja.

Podsećamo, Crvena zvezda i Partizan smanjili su plate igračima 50 odsto.

Kurir Sport/Miloš Bjelinić/Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA, EPA/NEIL HALL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track