MINISTAR SPORTA ITALIJE: Prekinućemo sezonu Serije A ako ne postignemo dogovor (FOTO)
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

MINISTAR SPORTA ITALIJE: Prekinućemo sezonu Serije A ako ne postignemo dogovor (FOTO)

Fudbal -

Ministar sporta Italije Vinčenco Spadafora upozorio je danas da će Vlada prekinuti šampionat Serije A, ako se ne postigne dogovor o bezbednosnom protokolu u vezi sa korona virusom.

Protokol koji je dostavio Fudbalski savez Italije uključuje izolaciju igrača po povratku treninzima, redovno uzimanje briseva i testiranje na korona virus, analizu krvi, obavezne sanitarne preglede i ograničen broj osoblja na stadionu.

Međutim, Naučni odbor italijanske vlade smatra da je taj protokol nedovoljan.

foto: Profimedia

"Ovakva je situacija - ako se o protokolu dogovore sve strane, treninzi će se nastaviti i to će imati pozitivan uticaj na mogući nastavak sezone. Suprotno - ako ne bude postignut dogovor o bezbednosnom protokolu, Vlada će doneti odluku, zbog vanredne situacije u zdravstvu, da je sezona završena, čak iako to znači stvaranje uslova da fudbalski svet ne pretrpi mnogo oštećenja", rekao je Spadafora za Rai 3, preneli su italijanski mediji.

"U suštini, mi ćemo preuzeti odgovornost", dodao je ministar.

On je to rekao posle izjave predsednika Fudbalskog saveza Italije Gabrijelea Gravine da bi "prekid sezone bio smrt za fudbal".

foto: Profimedia

Prethodnom odlukom nadležnih, ekipe ne mogu da se vrate u trening centre do 18. maja, što ljuti klubove, trenere i Udruženje igrača, koje tvrdi da je nelogično da sportisti mogu da trče u javnim parkovima od 4. maja, ali da im nije dozvoljeno da to rade u trening centru.

"Moramo da uputimo apel Seriji A da zaustavimo polemiku i sukobe. Fudbal mora biti simbol radosti, strasti i sporta, a trebalo bi samo da nas deli navijajnje za naše klubove", ddoao je on.

Od 20 klubova Serije A 18 žele da nastave sezonu, a tome se protive samo Breša i Torino.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track