SRBIN DOBIO OŠTAR ODGOVOR IZ LISABONA: Mihajloviću, isplaćen si! Sporting ti više ništa ne duguje!
Foto: EPA/GIORGIO BENVENUTI

Opet će biti posla za sud

SRBIN DOBIO OŠTAR ODGOVOR IZ LISABONA: Mihajloviću, isplaćen si! Sporting ti više ništa ne duguje!

Fudbal -

Siniša Mihajlović zatražio od UEFA da kazni Sporting izbacivanjem iz evropskih takmičenja, a lisabonski klub mu odgovorio saopštenjem u kojem su mu jasno poručili da od njih više ne očekuje ni dinara.

U saopštenju Sporting negira Mihajlovića, koji je rekao italijanskim medijima da nije dobio pun iznos od tri miliona evra. Očigledno će opet morati sud da dokazuje ko je u pravu, a dosad je izvrdavanje ugovora skupo koštalo lisabonske "lavove".

- Kao što je poznato, Siniša Mihajlović je podneo žalbu pred Sportskim arbitražnim sudom protiv Sporting Clube de Portugal, čiji je epilog bio izricanje kazne Sporting Clube de Portugal za plaćanje iznosa od tri miliona evra plus kamate po godišnjoj stopi od 5% od 27. juna 2018. godine do pune isplate, kao i iznos od 10/000 švajcarskih franaka kao doprinos za plaćanje pravnih naknada i troškova Siniše Mihajlovića. Sporting Clube de Portugal - Futebol i dalje veruje da je izvršio uplatu, koju je bio dužan prema strogim uslovima odluke Arbitražnog suda i zakona, i ništa više od toga što se tiče Siniše Mihajlovića - poručili su Portugalci.

foto: EPA/GIORGIO BENVENUTI

Mihajlović je u leto 2018. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Sportingom, vrednim osam miliona evra, ali se na poslu zadržao svega devet dana, budući da je došlo do smene uprave.

ovo rukovodstvo pokušalo je da jednostrano prekine ugovor pravdajući nepostojećom klauzulom u kojoj je navodno pisalo da je Mihajlović bio na probnom radu, pa je ceo slučaj preuzeo Arbitražni sud za sport u Lozani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track