NAPADAČ SITIJA NE JEDE ROŠTILJ: Aguero zbog kilaže imao vrtoglavice!
Foto: EPA/NIGEL RODDIS

o svemu se vodi računa

NAPADAČ SITIJA NE JEDE ROŠTILJ: Aguero zbog kilaže imao vrtoglavice!

Fudbal -

Fudbaler Mančester Sitija Serhio Aguero kaže da mu je odricanje od nekih tradicionalnih argentinskih specijaliteta pomoglo da duže traje na terenu.

- Mislim da je to bilo između 2013. i 2016. kada nisam mogao dobro da se prilagodim ishrani. Tada sam upoznao italijanskog doktora preko interneta i promenio mi je mišljenje. Rekao sam mu šta obično jedem, što je bilo podosta mesa, a kad mi je rekao da to radim jednom nedeljno, pomislio sam "aaaaaa" - priča Aguero.

Argentinac se potom prilagodio i počeo da jede piletinu i pirinač kada bi osetio potrebu za mesom, zbog čega je postao ljubitelj pirinča.

- U fudbalu, čak i kada je samo pola kilograma osećate razliku, to je neverovatno - kaže Aguero.

Pre četiri godine, kada je Pep Gvardiola došao u Mančester Siti, to je takođe pomoglo Argentincu.

- Tokom 2016. i 2017. je bilo utakmica kada mi je padao pritisak i osećao sam se loše. Počele su vrtoglavice. Mnogi su pričali da je zbog velikog broja pilula, lekova protiv upala i vitamina. U fudbalu ima mnogo stvari koje vam pomažu da se brže oporavljate. Rekao sam ljudima u klubu da sam to uvek uzimao i na kraju je izgleda bilo zbog težine. Imao sam 81 ili 81,3 kilograma, a normalno je da imam 79,5 do 80. Trenutno imam 79,5 - tvrdi Aguero.

On je objasnio i na koji način njega i ostale klub kontroliše tokom perioda karantina.

- Ja kažem probaću da stignem do 78 kila ali kad spustim do 78,5 osećam se slabo i loše kunem se. Klub nas nekad kontroliše analizama krvi, ponekad kad kažem da bih uzeo malo mesa, oni kažu šta treba da jedem. Hoće više salate, ribe, omega pilula i vitamin A - ispričao je Argentinac.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track