LUKA JOVIĆ TRAŽENIJI OD NEJMARA: Istorija fudbala ne pamti ovakvo interesovanje za jednog fudbalera (FOTO)
Foto: Profimedia

Čak 12 giganata!

LUKA JOVIĆ TRAŽENIJI OD NEJMARA: Istorija fudbala ne pamti ovakvo interesovanje za jednog fudbalera (FOTO)

Fudbal -

Čak 12 giganata! Spisak klubova koji žele našeg mladog napadača gotovo da nema kraj - Milan, Napoli, Inter, Roma, Čelsi, Arsenal, Mančester junajted, Totenhem, Njukasl, Vest Hem, Dortmund i pa čak i Barselona!

Ne pamti se da je jedan srpski fudbaler izazvao pažnju tolikog broja klubova kao što je učinio Luka Jović, napadač Reala. Za njega je u red stalo čak 11 velikana evropskog fudbala. Za sada. Pošto je iz dana u dan taj spisak sve duži. Šta se to dešava oko Jovića? Gotovo da ne prođe dan, a da ne izađe u stranim medijima ime novog kluba koji želi mladog Srbina. Ovoliko interesovanje ne postoji ni za najveće svetske zvezde poput Nejmara i Mbapea. Da sve bude još čudnije iza Luke je poprilično slaba sezona u Realu.

foto: Profimedia

Može da se diskutuje na temu da li je dobio pravu šansu u kraljevskom klubu, a očito veliki broj klubova smatra da je odgovor na pitanje odričan čim žele da dovedu napadača Madriđana. Četiri velikana iz Italije stala su u red u prethodnih mesec dana. Prvi Inter i Roma, a od ove nedelje tu su i Milan i Napoli. Ništa manje interesovanje nije ni na „ostrvu“. Prvo su velikani bacili oko, a onda i klubovi koji čini se nemaju šta da traže u trci za Jovićem. Šanse imaju Čelsi, Arsenal, Junajted i Totenhem, a Njukals i Vest Hem teže mogu do Srbina. Aktuelna je priča i oko povratka u Nemačku, gde bi ga Dortmund rado video kao zamenu za Halanda.

foto: Profimedia

Početkom godine mediji u Kataloniji pisali su da čak i Barselona želi Jovića u svojim redovima! To je verovatno neizvodljiva opcija, ali i to interesovanje „blaugrane“ već dosta govori. Ipak, Real se pita pre svih njih. Najveći klub na svetu neće se tek tako odreći skupo plaćenog pojačanja. Iako je uopšte i spreman da se odrekne Jovića. Sledi više nego uzbudljivo fudbalsko leto na terenu, ali i van njega.

(Miloš Bjelinić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track