REALU MUKA! Duplo pala cena - LUKA! Joviću pala cena 30 miliona za godinu dana!
Foto: Profimedia

Sunovrat! Jovićeva vrednost prepolovljenja

REALU MUKA! Duplo pala cena - LUKA! Joviću pala cena 30 miliona za godinu dana!

Fudbal -

Ode mast u propast - Pre samo 11 meseci srpski fudbaler je vredeo 60 miliona, a sada 32 miliona evra što je nezabeležen pad za jednog igrača kraljevskog kluba.

Za samo godinu dana prepolovljena je vrednost Luke Jovića!

U junu prošle godine Srbin je koštao 60 miliona , a danas je procenjen na 32 miliona evra. Taj podatak još je čudniji ako se zna da je maksimalnu cenu imao kao igrač Ajntrahta. Logika stvari govori da će fudbaler u Realu vredeti još više ili da će bar zadržati staru cenu, ali u Jovićevom slučaju desilo se suprotno.

Kraljevski klub platio je 60 miliona Ajntrahtu na ime obeštećenja za mladog fudbalera. Međutim, Luka nije igrao prema očekivanjima (nije ni dobio pravu šansu) pa je već u decembru vredeo 20 miliona evra manje. Pošto ni nova godina nije donela neke ozbiljnije promene nastavio se trend pada cena sve do današnja 32 miliona.

foto: Profimedia

Kada se na sve to doda i povreda stopala zbog koje će Jović propustiti ostatak sezone, jasno je da novčani trend vezan za Realovog asa i dalje padati. Sve to odraziće se i na prodajnu cenu Srbina jer je malo verovatno da će posle svih dešavanja Jović i u narednoj sezoni nositi dres giganta iz Madrida.

Hronologija pada cene

5. jun 2019. godine - 60.000.000 evra 20. decembar 2019. godine - 40.000.000 evra 12. maj 2020. godine - 32.000.000 evra

Kurir sport / Miloš Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track