PADALI SU ZBOG MAFIJE, ALKOHOLA, BRZE VOŽNJE I TUČA: 10 najpoznatijih fudbalera robijaša (FOTO)
Foto: Profimeia

PROVELI DANE U ZATVORU

PADALI SU ZBOG MAFIJE, ALKOHOLA, BRZE VOŽNJE I TUČA: 10 najpoznatijih fudbalera robijaša (FOTO)

Fudbal -

Bilo je vrhunskih fudbalera koji su zbog različitih grehova morali u zatvor.

Izdvojili smo desetoricu najpoznatijih koji su iz različitih razloga morali da odsluže zatvorske kazne.

10. Piter Stori se 1980. našao iza rešetaka, gde je proveo tri godine i 28 dana. Fudbaler koji je odigrao više od 500 mečeva za Arsenal kažnjen je zbog krađe automobila, krijumčarenja pornografije i udruživanja radi pravljenja lažnih zlatnika.

zatvr (ilustracija)
zatvr (ilustracija)foto: Profimedia

9. Miki Tomas je uhapšen 1993. i "odležao" je godinu i po zbog falsifikovanja i pranja novca. Igrao je za veliki broj engleskih klubova, među kojima i za Mančester junajted, Everton, Čelsi i Lids.

8. Džermejn Penant je robijao 30 dana. Sadašnji fudbaler Vigana je 2005. napravio nekoliko "vezanih" prekršaja. Prvo se svojim mercedesom zakucao u banderu, onda je ustanovljeno da ima duplo veću količnu alkohola u krvi od dozvoljene, a na kraju se policajcima lažno predstavio, i to kao tadašnji saigrač Ešli Kol.

7. Dankanu Fergusonu su pisane četiri prijave za fizičke napade, između ostalog i zbog prebijanja provalnika, koji mu je upao u stan. Ipak, legendarni igrač Rendžersa je 1994. odrobijao 44 dana zbog udaranja glavom protivničkog igrača Džona Mek Steja iz Reita tokom utakmice. Zanimljivo je da nije dobio crveni karton, ali je posle meča uhapšen.

foto: EPA/PETER POWELL

6. Džoi Barton je verovatno najveća prznica ne samo engleskog već i svetskog fudbala. U zatvoru je proveo 74 dana zbog prebijanja tinejdžera. Udario ga je 20 puta!

5. Jan Melbi se poigrao svojom karijerom kada je 1988. uhvaćen za volanom u pijanom stanju. Iza rešetaka je proveo sedam nedelja i to kada je bio na vrhuncu karijere. Ipak, u Liverpulu su mu oprostili i on je vraćen u tim.

merač promila alkohola u krvi (ilustracija)
merač promila alkohola u krvi (ilustracija)foto: Profimedia

4. Jan Rajt je od svih sa ove liste napravio najbezazleniji greh - nije platio kaznu. Legendarni napadač Arsenala je u zatvoru bio 14 dana. Inače, kaznu je dobio za voženje automobila bez osiguranja.

3. Toni Adams je jedna od najvećih legendi Arsenala. A za legendu važi i po količini alkohola koju je mogao da popije. Kada je jednom prilikom slupao auto, u krvi mu je izmerena količina alkohola 27 puta veća od dozvoljene! Zato je "odležao" 57 dana. Kasnije je otvorio kliniku za lečenje bolesti zavisnosti sportista.

Toni Adams
Toni Adamsfoto: Kurir Sport

2. Rene Igita je propustio Svetsko prvenstvo 1994, jer je bio na odsluženju sedmomesečne zatvorske kazne. Naime, slavni kolumbijski golman je nosio 300.000 dolara otkupnine koliko su zahtevali otmičari 11-godišnje devojčice u Medeljin. Otmičari su ga častili sa 50.000 za dobro obavljeni posao, zbog čega se Igita našao na udaru vlasti.

Rene Igita
Rene Igitafoto: AP

1. Džordž Best je tokom svoje poslednje sezone igračke karijere, 1984. godine, morao na tri meseca u zatvor. Uhvaćen je prilikom vožnje u pijanom stanju, a onda je i napao policajca. Alkohol mu je bio najveći porok, koji mu je na kraju došao glave.

Džordž Best
Džordž Bestfoto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track