Najnovije vesti

POSLE RUSA I KINEZI U ZVEZDI: Njih nije interesovao tenk, već samo pehar Lige šampiona! VIDEO
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

čelični prijatelji

POSLE RUSA I KINEZI U ZVEZDI: Njih nije interesovao tenk, već samo pehar Lige šampiona! VIDEO

Fudbal

Medicinski stručnjaci iz Kine posetili stadion i muzej Crvene zvezde

Kineski medicinski stručnjaci koji su pružili veliku pomoć i podršku Srbiji u borbi protiv korona virusa posetili su danas stadion “Rajko Mitić”. Tokom obilaska najvećeg sportskog muzeja u regionu oduševili su ljude u klubu koliko poznaju i vole Crvenu zvezdu. Domaćini su dragim gostima obezbedili simbolične klupske poklone, kako bi im se odužili za svu stručnost, napor i zalaganje koje su iskazali prema Srbiji u borbi sa pandemijom.

Posle posete ruskog združenog odreda, stadion Crvene zvezde posetili su i kineski medicinski stručnjaci, koji su pružili značajan doprinos u borbi protiv korona virusa. Gosti iz Kine stigli su u Srbiju na samom početku širenja zaraze i svojim znanjem i stečenim iskustvom, kao i medicinskom pomoći doprineli da Srbija suzbije širenje nevidljivog neprijatelja.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Kineska delegacija sa oduševljenjem je ispratila priču o najvećim uspesima i trofejima koje je Crvena zvezda osvojila. “Čelični prijatelji” zadivili su sve znanjem o klubu, i istakli da svi pamte 29. maj 1991. kada je Crvene zvezda osvojila najveći trofej u istoriji. Jedno ime posebno je obradovalo tim iz Kine, koji je sa radošću govorio o petoj Zvezdinoj zvezdi, Draganu Stojkoviću Piksiju, ali i Dušku Tošiću nekadašnjem igraču crveno-belih.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Predsednik kluba Svetozar Mijailović prisetio se brojnih poseta kineskih delegacija i zahvalio na pomoći u ovako teškim trenucima. Kineski prijatelji izrazili su želju da se u narednom periodu izgradi saradnja Crvene zvezde i njihovog lokalnog kluba, kao i da bi u budućnosti sa radošću organizivali prijateljske utakmice sa najvećim klubom iz Srbije.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Član kineskog medicinskog tima i veliki navijač Crvene zvezde Ći Sui Long oduševio je sve prisutne znanjem koje poseduje o istoriji Crvene zvezde.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Ogromna mi je čast što sam imao priliku da posetim stadion “Rajko Mitić” i najveći klub u istočnoj Evropi. Ljubav prema Crvenoj zvezdi probudila se još davne 1991. godine kada sam uživao u igri najbolje generacije u istoriji crveno-belih. Veoma sam srećan što sam i u ovako teškom trenutku uspeo da posetim ovaj fenomenalan stadion i siguran sam da ću se u budućnosti vratiti i sa porodicom uživati u nekoj od utakmica Crvene zvezde - istakao je Long.

Kurir sport

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...