SUPRUGA LIKVIDIRANOG NOVINARA DŽAMALA KAŠOGIJA: Ne dozvolite Mohamedu bin Salmanu da kupi Njukasl! ON JE UBICA!
Foto: Profimedia, AP

Hatidže Čengiz oČAJNA

SUPRUGA LIKVIDIRANOG NOVINARA DŽAMALA KAŠOGIJA: Ne dozvolite Mohamedu bin Salmanu da kupi Njukasl! ON JE UBICA!

Fudbal -

Hatidže Čengiz, verenica preminulog novinara Džamala Kašogija koji je likvidiran u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, poručila je navijačima Njukasla da ne dozvole princu ove Bliskoistočne zemlje Mohamedu bin Salmanu da kupi njihov klub, jer je on ubica.

Ona se nada da će čelnici "svraka", kao i fanovi tražiti od Premijer lige, koja još nije izdala dozvolu za preuzimanje 80 odsto deonica, odnosno da blokiraju da Saudijski kupi Njukasl.

foto: Profimedia

- Pišem vam u ključno vreme za istoriju vašeg slavnog kluba. Princ Mohamed bin Salman, apsolutni vladar Saudijske Arabije, planira da preuzme vaš klub i nudi veliku sumu novca. Znam da je ova ponuda primamljiva za mnoge od vas zbog teške situacije u kojoj je klub godinama. Međutim, princ je posle detaljne istrage optužen da je odgovoran za Džamalovo ubistvo. Molim vas da razmislite da li je prihvatanje ove ponude pravi način za oporavak vašeg kluba - poručila je Hetidže Čengiz.

Mohamed bin Salman
Mohamed bin Salmanfoto: EPA/Michael Reynolds

Ona smatra da navijači Njukasla moraju da znaju da Mohamed bin Salman ne kupuje klub zato što ga voli, već mu služi samo kao paravan za sve što radi sa strane.

- Vi, kao odani navijači, imate važan glas u ovome. Molim vas da se ujedinite kako bi zaštitili svoj grad i klub. Oni ovo ne rade zbog vašeg najboljeg interesa, nego čisto zbog sebe. Njihova srca neće biti istinski uz klub koji vama znači sve. Sada je vrijeme da ustanete za igru, svoj klub, svoj grad i svoju državu i zatvorite vrata ovom uvredljivom dogovoru - istakla je Čengiz.

(M. N.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track