DONELI GA PIJANOG NA TEREN! Kjelini o VELIKOM ARTURU: Nije video loptu kako prolazi, a zatim POKIDAO na treningu!
Foto: AP

BORAC I ŠAMPION

DONELI GA PIJANOG NA TEREN! Kjelini o VELIKOM ARTURU: Nije video loptu kako prolazi, a zatim POKIDAO na treningu!

Fudbal -

Đorđo Kjelini fudbaler Juventusa u centru je pažnje ovih dana zbog autobiografske knjige koju je izdao u Italiji

U njoj se svašta može pročitati, imao je šta da kaže o Mariju Baloteliju i Felipeu Melu uglavnom negativno, a osvrnuo se i na problematičnog i prgavog Čileanca Artura Vidala kojeg neizmerno poštuje.

Kjelini je opisao probleme Čileanca sa alkoholom, ali je ipak zaključio da je na terenu uvek bio pravi profesionalac.

"Igrač nije ni đavo ni svetac, treba znati razlikovati prave i one koji glume. Neko poput Vidala ponekad bi u izlasku popio više nego što je trebalo, svi to znaju, pa se može reći da mu je alkohol bio slaba tačka. Slabosti su deo ljudske prirode i mogu ostavljati posledice na celu grupu", istakao je Kjelini.

foto: AP

Prema Kjelijevim rečima Vidal poseduje tipičan južnoamerički mentalitet.

"Veliki Arturo nekoliko puta godišnje ne bi došao na trening ili bi stigao još prilično veseo, da se tako izrazim. Ali nikad nije negativno uticao na ekipu, naprotiv".

U sećanju mu je ostala anegdota kada je Čileanac na turneji u Majamiju došao na trening u vidno alkoholisanom stanju.

foto: Instagram

"Još se sećam toga. Veče pre odlaska, dobili smo slobodno. Sledećeg jutra, Arturo se nije pojavio. Bio je u krevetu i morali smo na silu da ga izvučemo. Tog dana smo na treningu vežbali neke nove stvari, svi smo bili u crnom, a bilo je 40 stepeni". Međutim, trener Konte nije uspeo da dočeka da Vidal u takvom stanju odustane, pa da može da ga kazni za primer ostalima.Naprotiv, nakon 10 minuta u kojima je Arturo delovao i dalje pijan i nije video loptu kako prolazi, završio je trening ludačkim trčanjem i odradio sve sprinteve na 20 metara. I šta onda da kažete takvom čoveku, koji donosi toliko radosti celom timu, daje joj pogon, borac je i pravi šampion", pohvalio je Kjelini bivšeg saigrača, trenutno člana Barselone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track