ŽELE DA SE ODUŽE VERNIM NAVIJAČIMA: Fudbalski klubovi razmatraju opcije za vlasnike sezonskih ulaznica!
Foto: EPA/PETER POWELL .

rebus

ŽELE DA SE ODUŽE VERNIM NAVIJAČIMA: Fudbalski klubovi razmatraju opcije za vlasnike sezonskih ulaznica!

Fudbal -

Brojni evropski fudbalski klubovi razmatraju na koji način će nadoknaditi vlasnicima sezonskih ulaznica to što neće uživo gledati utakmice zbog pandemije korona virusa.

Većina evropskih liga će završiti sezonu bez navijača, a klubovi moraju da odluče kako će nadoknaditi navijačima koji su platili sezonske ulaznice ali neće moći da prisustvuju utakmicama.

Španski Hetafe odlučuo je da vlasnici sezonskih za ovu sezonu mogu besplatno da gledaju prvenstvene utakmice sledeće sezone.

Predsednik Hetafea Anhel Tores rekao je da više od 13.000 navijača koji su vlasnici sezonskih neće morati da plate za prvenstvene utakmice naredne sezone. Kako je naveo, ulaznice će se plaćati za ostala takmičenja.

Kada je sezona zaustavljena zbog korona virusa Hetafe je igrao u osmini finala Lige Evropa. Peti je u španskom prvenstvu i do kraja sezone ostalo mu je da odigra pet utakmica na svom stadionu.

Belgijski klub Genk saopštio je da će sezonske ulaznice važiti do januara. Kako se navodi, rok važenja bi moglo da bude produžen ako do tada klub bude odigrao manje od šest utakmica kao domaćin.

U Engleskoj, Mančester junajted je vlasnicima sezonskih ponudio ili popust za narednu sezonu ili povraćaj novca u zavisnosti od toga koliko će se utakmica igrati.

Brajton je ponudio da vrati novac navijačima, ali su se mnogi od njih složili da sredstva doniraju klubu ili u dobrotvorne svrhe, što je obradovalo sve u klubu.

"Svesni smo da neće svi navijači biti u situaciji da doniraju ili da neki možda to neće želeti, ali kao odogovor na brojna pisma koja su nam stigla, želeli smo da damo izbor našim navijačima", rekao je izvršni direktor Brajtona Pol Barber.

Španski Valjadolid naveo je da se mnogi navijači odriču povraćaja novca, kako bi pomogli klubu.

Real Madrid i Barselona se još nisu oglasili po tom pitanju, dok je Atletiko Madrid naveo da će navijačima dati popust od 20 odsto za sledeću sezonu. Real Sosijedad je vratio 20 odsto od sume koju su navijači platili za sezonske.

U Eibaru planiraju da vrate novac za utakmice koje će se odigrati bez navijača i razmatraju brojne olakšice, uključujući i popust u klupskoj prodavnici.

Osasuna neće vratiti novac navijačima, ali će cene za narednu sezonu ostati iste, a one će važiti i za dve dodatne utakmice za koje inače ne važe sezonske ulaznice, uglavnom za mečeve protiv Real Madrida ili Barselone.

Ako se utakmice i sledeće sezone budu igrale bez publike, Osasuna će navijačima vratiti tri odsto od cene za svaku utakmicu, do 57 odsto ukupne cene sezonske karte.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track