STRAŠAN MEČ U KELNU: Gosti posle 0:2 stigli do boda, navijače menjale garniture dresova
Foto: AP

bundesliga

STRAŠAN MEČ U KELNU: Gosti posle 0:2 stigli do boda, navijače menjale garniture dresova

Fudbal -

Fudbaleri Kelna i Majnca odigrali su nerešeno 2:2, u utakmici 26. kola Bundeslige.

Domaći Keln je poveo u šestom minutu golom Marka Uta iz penala, a prednost je udvostručio Florijan Kajnc u 53. minutu. Majnc je smanjio zaostatak prvim golom u Bundesligi Tajvoa Avonjija u 61. minutu. Bod gostima doneo je Pjer Kunde Malong u 72. minutu. To je njegov treći gol u sezoni.

Obe ekipe su treći put u ligi odigrale nerešeno. Keln je 10. na tabeli sa 33 boda, a Majnc zauzima 15. mesto na tabeli sa 27 bodova i nalazi se na četiri boda od mesta koje vodi u baraž za opstanak.

Bundesliga je prva velika evropska liga koja je nastavila takmičenje u sred pandemije korona virusa. Prvenstvo je nastavljeno juče, utakmicama 26. kola.

Utakmica se igraju bez publike zbog novog virusa. U tom smislu Keln je svom timu uspeo da "obezbedi podršku navijača" tako što je deo stolica na jednom sektoru tribina "presvukao" svim dosadašnjim garniturama dresova kluba, što je i te kako živopisno delovalo u odnosu na ostatak stadiona. U nekoliko redova, u gurtom rasporedu, bili su poređani "navijači" Jarčeva, poslata je lepa slika sa "RajnEnergi" stadiona koja je možda i najbolje svedočanstvo prkosa ljudske vrste i želje za životom u vreme opasne pandemije.

Kasnije igraju Union Berlin i Bajern Minhen.

Poslednja utakmica 26. kola igra se u ponedeljak od 20.30, Verder Bremen - Bajer Leverkuzen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track