ČUVENI ŠPANSKI NAVIJAČ GLADUJE, OSTAVLJEN OD PORODICE: Korona potpuno rasturila život poznatog Manola! (VIDEO)
Foto: Tviter

TUGA

ČUVENI ŠPANSKI NAVIJAČ GLADUJE, OSTAVLJEN OD PORODICE: Korona potpuno rasturila život poznatog Manola! (VIDEO)

Fudbal -

Verovatno najpoznatiji fudbalski navijac na svetu, cuveni Španac Manolo, preživljava teške dane u 72. godini.

Prema sopstvenom priznanju ovaj gospodin iz Valensije, poznat po nadimku "Manolo el del bombo" svakog dana se suočava sa teškim egzistencijalnim problemima, pa da bi se nekako prehranio voljan je da proda svoj navijački bubanj po kojem je postao prepoznatljiv širom planete.

- Prodaću bubanj da bih kupio sebi da jedem. Oduvek sam govorio da ga ne bih dao ni za šta kada su mi nudili mnogo para za njega, ali sada više nisam siguran da ga mogu zadržati. U strašno lošoj sam situaciji - rekao je Manolo.

Sa ovim instrumentom, kojim je udarao ritam ostalim navijačima Španije i Valensije, Manolo je proputovao ceo svet i postao na neki način zaštitni znak "crvene furije". Tih godina bio je prava atrakcija sa kojim su svi želeli zajedničku fotografiju, kao da je fudbalska zvezda, a sada je napušten od porodice i primoran da se pod stare dane bori za goli život.

Problemi Manola počeli su sa aktuelnom krizom. Zbog zatvaranja kafeterije izgubio je jedini izvor prihoda, a da stvar bude još gora, računi su samo nastavili da pristižu.

- Nisam očekivao da ću doći do ove tačke. Sa Španijom sam obišao celi svet. Zaista, žalosno je dokle sam došao. Taj bubanj je moj život. S njim sam prošao najneobičnija mesta na planeti, pa čak i ratom zahvaćenu Jugoslaviju. Nikad mi novac nije bio ispred fudbala i odlazaka na velika takmičenja da bih bodrio Španiju. Danas vidim mlade generacije da uđu na stadion i umesto utakmice gledaju u telefon. Dobro, niste došli ni mene da gledate, ali ostavite telefon po strani bar kad ste na utakmici. Videćete gol na video klipu, a mogli ste da ga vidite i uživo.

D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track