TUŽNA PRIČA IGRAČA IZ OBALE SLONOVAČE AHILEA ANANIJA: U Vranju su mi na ulici vikali "majmune, majmune"
Foto: Instagram

Sramota

TUŽNA PRIČA IGRAČA IZ OBALE SLONOVAČE AHILEA ANANIJA: U Vranju su mi na ulici vikali "majmune, majmune"

Fudbal -

Fudbaler iz Obale Slonovače, Ahile Anani, nije ostavio trag u srpskom fudbalu igrajući za drugoligaša iz Vranja pre četiri godine, ali sada je postao zanimljiv kao igrač drugoligaša Grenobla i medijima opisuje šta je prošao kao 20-godišnjak na jugu Srbije.

Njegovo iskustvo nije nešto što bi moglo biti pohvalno za Srbiju i Vranjance.

- Kada sam došao iz moje zemlje primetili su me skauti Olimpika iz Marseja. Tamo sam proveo tri lepe godine i upoznao fudbal na visokom nivou. Imali smo veoma dobru generaciju, ali je bilo teško da se probijemo do profesionalnog tima. Nisam bio spreman, bilo je prerano za mene - priča Anani.

- Usledila je selidba u Srbiju. Imao sam 20 godina. Bilo je jako, jako teško. Izolovan, mali grad u kom se niste mogli promašiti. Bilo je nas je dvojica tamnoputih u gradu i bio sam diskriminisan. Na ulici su mi dovikivali na engleskom "majmune, majmune", ali to mi je ojačavalo karakter. Nisam se dugo zadržao, ali ne žalim zbog ovog iskustva. Otvara vam širom oči i dokazuje koliko nam je dobro u Francuskoj.

Anani danas igra za drugi tim Grenobla i takmiči se u četvrtoj ligi, gde je jedan od najboljih i najefikasnijih fudbalera sa 15 postignutih golova na 25 mečeva. Igr na poziciji špica i ima 25 godina.

D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track