KAKO SU SE POTUKLI DEJAN I JOVAN STANKOVIĆ: Pala su tri klizeća starta, a onda je krv udarila u glavu!
Foto: Dado Đilas, EPA/ ANDREJ CUKIC

ozbiljan incident

KAKO SU SE POTUKLI DEJAN I JOVAN STANKOVIĆ: Pala su tri klizeća starta, a onda je krv udarila u glavu!

Fudbal -

Dvojica prezimenjaka se posvađali na treningu reprezentacije na EP 2000. godine

Jovan Stanković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Atletiko Madrida i Majorke otkrio je kako se pobio sa prezimenjakom Dejanom Stankovićem.

Ovaj incident desio se na treningu reprezentacije tokom Evropskog prvenstva 2000. godine. Zanimljivo je da ovaj ozbiljan incident nikada nije otkriven u javnosti, iako je u Holandiji i Belgiji bio veliki broj srpskih novinara.

foto: Dado Đilas

- Ima jedna anegdota koju nikome nisam pričao. Tokom Evropskog prvenstva 2000, dogodio se mali incident na treningu. Posle utakmice sa Norveškom, Vujke (selektor Vujadin Boškov op.a.) je startere poslao na tuširanje, a mi sa klupe smo ostali da se malo preznojimo u igri na dva gola. I sada… Tu je bilo mnogo nervoze… Neki umorni, neki ljuti što nisu igrali… Uglavnom, zakuva se na treningu, Deki mi ukliza oštro… Jednom, drugi put, treći… I mi se pobijemo. Pazi, on i ja klinču, da ne poveruješ. Obojica mirni, disciplinovani… U tren oka, svi su skočili da nas razdvoje. Nikada to nije izašlo u medije, jer smo imali zaista odličnu atmosferu u ekipi. Dešava se, u žaru borbe, oni koji su igrali fudbal znaju da su takve stvari normalna pojava. Deki i ja smo super drugari. On je zahvaljujući svom karakteru i jakoj ličnosti, postao ikona srpskog i italijanskog fudbala - otkrio je Jovan Stanković u razgovoru za Mondo, sa novinarem Nebojšom Petrovićem.

foto: Dado Đilas

Jovan Stanković kaže da ta nemila scena nije ugrozila njegovo prijateljstvo sa Dejanom Stankovićem. I danas su u dobrim odosima i između njih postoji obostrano poštovanje.

Kurir sprort/Mondo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track