ALARM PRED NASTAVAK SEZONE! Superliga u kandžama kladionica! UEFA pažljivo PRATI svaku utakmicu u Srbiji!
Foto: Starsport

Oprez

ALARM PRED NASTAVAK SEZONE! Superliga u kandžama kladionica! UEFA pažljivo PRATI svaku utakmicu u Srbiji!

Fudbal -

Četiri kola našeg prvenstva biće pod specijalnom pažnjom organa evropske kuće fudbala zaduženih za kontrolu klađenja

Nastavak fudbalskih prvenstava širom Evrope upalio je alarm i u UEFA. Manjak prihoda igrača i klubova mogao da bi bude povod za nečasne radnje, pa će završeci prvenstava biti pod lupom institucija koje vode računa o uplatama na kladionicama. Pod posebno pažnjom će da budu Superliga i Prva liga Srbije!

UEFA je ove sezone već otkrila jedan meč u srpskom fudbalu koji je bio namešten (Smederevo - Kabel, "iz dvojke u keca"), a do toga je došlo putem izveštaja o uplatama iz kladionica. Zbog toga će sada posebna pažnja biti upravo usmerena na kladionice i uplate koje budu stizale na mečeve iz Srbije.

Potencijalni "problem" kada je reč o Superligi dolazi odatle što se jedino Čukarički i TSC bore za nešto (četvrto mesto koje vodi u Evropu). Ostali timovi ne mogu ništa ni da dobiju, a ni izgube do kraja sezone. Nadamo se da neće pokušati nešto da dobiju "sa strane", jer bi to moglo da donese velike probleme našem fudbalu. Dobra stvar je što će svi mečevi da budu prenošeni na programima Arena sport, pa samim tim će javnost imati priliku da se uveri da li je sve čisto.

foto: Starsport©

Kako saznajemo, neće samo srpski fudbal biti predmet interesovanja UEFA. Tako će posebna pažnja biti usmerna i na češku, crnogorsku, albansku, makedonsku i hrvatsku ligu. Kladionice su postala ozbiljna pretnja regularnosti fudbala posle korone, pa su ova preventivna upozorenja iz evropske kuće fudbala više nego dobrodošla.

Super liga Srbije

petak

Inđija - Spartak 3,00 3,20 2,37

Vojvodina - Čukarički 1,83 3,40 4,50

Rad - C. zvezda 15 7,50 1,16

subota

Radnik - Proleter 2,15 3,25 3,40

Napredak - Radnički N. 2,87 3,50 2,30

Partizan - Mladost 1,18 6,50 15

nedelja

TSC - Javor 1,28 5,25 10

Mačva - Voždovac 2,50 3,10 2,90

UEFA otkrila nameštaljku na meču Smederevo - Kabel

Da nije bilo signala iz UEFA, verovatno bi nameštaljka na meču Smederevo - Kabel prošla neopaženo. Ovako su organi UEFA zatražili od FSS istragu, jer su dobili podatke o velikim uplatama na pomenuti meč Prve lige Srbije. Utakmica je završena pobedom domaćina posle vođstva gostuju na poluvremenu. A upravo je na takav ishod i stigao veliki broj uplata.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track