OBJAVLJENA LISTA 50 NAJVEĆIH GRUBIJANA U ISTORIJI PREMIJER LIGE, NEMA VIDIĆA: Jedan SRBIN je pošteno tukao po nogama
Foto: EPA Neli Hall

Čudno

OBJAVLJENA LISTA 50 NAJVEĆIH GRUBIJANA U ISTORIJI PREMIJER LIGE, NEMA VIDIĆA: Jedan SRBIN je pošteno tukao po nogama

Fudbal -

Objavljena je lista 50 najgrubljih fudbalera u istoriji engleske Premijer lige. Među grubijanima nema Nemanje Vidića, ali ipak se našlo mesto i za jednog Srbina.

Teško je poverovati da su tolike faulove pravili i napadači, a da prvu poziciju zauzima igrač veznog reda.

Istraživanje je objavio magazin "442".

Na 47. mestu najgrubljih nalazi se legendarni fudbaler Čelsija i sadašnji kapiten Zenita Bane Ivanović. On je na 377 nastupa u plavom dresu napravio 293 prekršaja isto koliko i Norvežanin Džon Kerju i Rahim Sterling.

foto: Reuters

Ivanović je proveo u Engleskoj od devet osam i po sezona, od 2008. do 2017. godina i za to vreme je postigao 34 pogodaka. Najčešće je pokrivao mesto desnog beka, a veoma retko u Čelsiju su ga koristili kao štopera.

Prvi je Garet Beri, igrač Aston Vile, Mančester sitija, Evertona i VBA sa čak 633 napravljenih faulova.. Vezni igrač je kažnjen sa 117 žutih kartona, a niz bi mogao da nastavi ukoliko se VBA sledeće sezone vrati u elitu.

foto: Profimedia

Drugi je napadač Sautemptona Kevin Dejvis sa 605 prekršaja, slede Maruan Felani (588), centarfor Gabriel Agbonlahor (439), Džejms Milner (434), Antonio Valensija (426), Piter Krauč (425), Li Katermol (422), Lukaš Leiva (410) i Tim Kejhil (402).

Pravi defanzivci koji pokrivaju pozicije bekova ili štopera gotovo da i nema na listi. Izuzetak su bivši štoper "građana" Belgijanac Vensan Kompani i Nemac Robert Hut, koji je igrao za Čelsi i Lester. ali i oni su daleko od zvanja "grubijan".

Kurir sport / D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track