Najnovije vesti

TONČEV PONOVO IZABRAN ZA PREDSEDNIKA, PA ZAMRZNUO FUNKCIJU: Šteta zbog korone mogli smo u Evropu! FOTO
Foto: FK Radnički

SKUPŠTINA RADNIČKOG

TONČEV PONOVO IZABRAN ZA PREDSEDNIKA, PA ZAMRZNUO FUNKCIJU: Šteta zbog korone mogli smo u Evropu! FOTO

Fudbal

Fudbalski klub Radnički održao je u petak redovnu sednicu Skupštine, zapravo dve - poslednju u starom i prvu za novi saziv u petogodišnjem mandatu.

Ivica Tončev ponovo je, jednoglasno, izabran za predsednika kluba, ali je momentalno „zamrznuo“ svoju funkciju zbog državne funkcije koju obavlja, a za vršioca dužnosti izabran je Dragan Marković Markoni, koji je i do sada bio na toj poziciji.

Funkciju generalnog direktora Radničkog i dalje će obavljati Dejan Propadalo, a predsednik Skupštine ponovo će biti Radan Ilić. .

U klubu su se, pre svega, pohvalili pozitivnim poslovanjem. U finansijskom izveštaju, koji je usvojen, stoji da je Radnički između dve sednice prihodovao 80 miliona dinara (ukupni prihodi 340, a rashodi 260 miliona dinara), čemu su doprineli transferi Ranđelovića, Čumića, Pankova i Crnomarkovića, a Radnički iščekuje dodatne procente od budućih transfera Pavkova i Jirke iz Crvene zvezde.

Sa nekadašnjim predsednikom Zoranom Bankovićem postignut je sporazum o poravnanju, pa će mu, umesto 23, biti isplaćeno 10 miliona dinara, u dve jednake rate.

foto: FK Radnički

Prvi čovek kluba Ivica Tončev bio je zadovoljan odlukama Skupštine.

-Nikada u istoriji kluba nismo imali ovako temeljan i kvalitetan finansijski izveštaj. Radnički je transparentim poslovanjem ostvario ozbiljan prihod, a napravio je i četiri ozbiljna tranfsera koja su tome doprinela. Podsetiću da Radnički pre dolaska ovog rukovodstva decenijama unazad nije uspevao da proda nekog igrača. Igrači koje smo prodali igraju u svojim novim timovima, tako da mi nismo od onih ekipa koje bi te igrače posle šest meseci vraćale u svoje redove i predstavljale ih kao kapitalna pojačanja. Mogu da kažem da smo za prethodne tri i po godine ostvarili sve ono što smo obećali kada smo došli u Radnički. Dva puta smo igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prošle sezone smo bili vicešampioni Srbije. Razdvojili smo na tabeli Crvenu zvezdu i Partizan i to sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na trećeplasiranog. Ove sezone nam nije išla u prilog odluka da se Superliga skrati. Imamo dobar raspored u poslednja tri kola i smatram da bi u sedam kola plej-ofa imali velike šanse da se domognemo četvrte pozicije. Čak bi se usudio da kažem i da nam je Evropa ovom odlukom uskraćena. Ipak, mi smo bili u manjini kada se ta odluka donosila i morali smo da je prihvatimo- rekao je Tončev, koji je potom govorio i o poteškoćama sa kojima se klub susretao u prethodne četiri godine.

-Bilo je tu raznih saplitanja. Postojale su određene strukture u ovom gradu koje nas nisu želele u Radničkom, pa smo imali apsurdne situacije da se skandira protiv uprave kada smo imali najbolje rezultatate u nacionalnom prvenstvu u istoriji kluba. Ima mnogo onih kojima odgovara Radnički koji je na sedmom ili osmom mestu na tabeli. Tada smo generalno svima dobri, a kada smo drugi ili treći onda smo problem, pa smo bili svedoci i raznih zluradih kometara na naš račun. Ja ponovo mogu da poručim svima da Radnički više nikada neće biti ničija moneta za potkusurivanje i da više nikada nećemo imati situacije da većina ekipa iz Srbije upisuje tri boda protiv Radničkog kada dođu do naplatne rampe Nais. Ono što je najbitnije u celoj ovoj priči je da mi radimo transparentno i to ljudi u Nišu moraju da znaju. Sve je otvoreno za javnost, pa tako i ovaj naš finansijski izveštaj, na koji smo ponosni- istakao je Tončev.

foto: FK Radnički

Ivica Tončev je na kraju prokomentarisao i situaciju sa bivšim predsednikom Zoranom Bankovićem.

-Ta situacija nam je kao mač visila nad glavom sve vreme, jer smo bili u opasnosti da nam račun bude blokiran. Ja nisam kompententan da kometarišem sudski proces koji je trajao nekoliko godina, ali mogu da kažem da je gospodin Banković ponudio klubu poravnanje i da je Skupština danas donela odluku da to prihvati. Ovo je veoma važno za Radnički. Gospodin Banković će biti isplaćen u dve rate prema dogovoru, a mi ćemo konačno moći da se okrenemo nekim drugim stvarima- zaključio je Tončev.

Sastav Upravnog odbora nije pretrpeo ozbiljne promene, s tim što treba istaći da je njegov član postao nekadašnji fudbaler Aleksandar Panajotović. Svi članovi Skupštine dobiće po 40 hiljada dinara, kao nagradu za aktivan rad i dorpinos u ostvarivanju odličnih rezultata, a formirana je i komisija koja će pripremati obeležavanje stogodišnjice kluba 2023. godine.

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...