RONALDO JE SIROMAH ZA NJEGA! Igrač Lestera na računu ima 20 MILIJARDI i 2.300 AUTOMOBILA! On je NAJBOGATIJI FUDBALER
Foto: Printscreen

kapiten Bruneja

RONALDO JE SIROMAH ZA NJEGA! Igrač Lestera na računu ima 20 MILIJARDI i 2.300 AUTOMOBILA! On je NAJBOGATIJI FUDBALER

Fudbal -

Sigurno ste već pročitali vest da je Kristijano Ronaldo postao prvi fudbaler koji je uspeo da zaradi više od milijardu evra u karijeri. Ako ste pomislili da je najbogatiji fudbaler na planeti, grdno se varate... Portugalac je daleko iza 22-godišnjeg fudbalera Lestera!

Faik Bolkija, kapiten reprezentacije Bruneja i igrač Lestera, najbogatiji je fudbaler na svetu. Istina, nije morao da se pomuči da zaradi, već je rođen sa "zlatnom kašikom u ustima".

Faik je sin brunejskog princa Džefrija Bolkija i sinovac brunejskog sultana Hasanala Bolkija, a otac mu je u nasledstvo ostavio čak 20 milijardi dolara

foto: Printskrin

Faik Bolkija igra u drugom timu Lestera. Rođen je u Los Anđelesu i poseduje američko državljanstvo. Kao klinac počeo je da trenira u čuvenoj školi Sautemptona, pa se potom okušao u Arsenalu i Čelsiju. Čim je postao punoletan potpisao je trogodišnji ugovor sa Lesterom.

Za reprezentaciju Bruneja odigrao je šest utakmica i dao gol, u porazu od Istočnog Timora. Na utakmicama nosi i kapitensku traku.

Da biste jasno shvatili koliko je ovaj mladić zapravo bogat, morate da obratite pažnju na njegovog oca. Džefri je potrošio više od 10 milijardi funti za 15 godina. U jednom trenutku, on je trošio oko 35 miliona britanskih funti na automobile, časovnike i penkala od belog zlata mesečno. U svom vlasništvu, on je navodno imao 2.300 automobila!

Ono što je još impresivnije, za svoj pedeseti rođendan, on je angažovao Majkla Džeksona za privatni koncert, kada je izgradio čitav stadion za taj događaj. Navodno, Kralj popa je tada zaradio 12.5 miliona britanskih funti.

Za razliku od raskalašnog tate, Faik je skroman razuman mladić koji voli fudbal i uživa u tome što radi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track