Traže svoje

VREME JE DA REAGUJE FSS! Nemanja Matić podržao fudbalere u Čačku koji štrajkuju glađu! VIDEO

Fudbal -

Ovo se nikad nije dešavalo! Prvi put u Srbiji fudbaleri su stupili u masovni štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada u klubu iz Čačka uz optužbe na račun gradskih funkcionera

Nemanja Matić, Srbin iz redova Mančester junajteda, podržao je nekadašnje fudbalere Borca iz Čačka, koji su stupili u štrajk glađu zbog neisplaćenih plata.

Rok od deset dana, koliko su bivši igrači dali vremena da im se isplate zarade, istekao je i, kao što su najavili, počeli su da gladuju. Ispred gradske opštine u Čačku okupilo se 25 fudbalera, među njima su i igrači Jagodine koji su došli kao podrška jer i njima tamošnji klub duguje novac.

foto: D. Čeković

- Fudbalski klub Borac je svesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unapred pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba - naveli su igrači u saopštenju tvrdeći da je desetine miliona namenjenih Borcu zapravo otišlo na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte.

Ovo je prvi fudbalski štrajk glađu u istoriji svetskog fudbala i svi se nadaju da će se uskoro pronaći rešenje za ovaj problem, a podršku bivšim igračima dao je i Nemanja Matić iz Mančestera.

- Podrška za ove momke! Vreme je da država i Fudbalski savez Srbije reaguju - napisao je Matić uz fotografiju fudbalera štrajkača.

Uz igrače pred opštinom u Čačku nalazi se i Mirko Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

- Kao Čačanin osetio sam potrebu da podržim ove momke, a podrška je stigla i od drugih velikih imena iz sveta fudbala. Želimo zajedno da kažemo da je dosta prevara, ovi momci nisu zaslužili da odu s gorkim ukusom. Iskoristili su ih kako bi oprali novac. Obavili su brojne malverzacije i tu je sve jasno, tako da i policija može da ispita sve moje navode. Do štrajka glađu nije došlo odjednom, mi smo o tome obavestili gradsku vlast, ali nismo naišli na odgovor. Želimo da se obrate ovim momcima i ponude rešenje, nećemo stati dok im se novac ne isplati i sva dugovanja postanu prošlost - naveo je Poledica.

foto: D. Čeković

Gradonačelnik Čačka: IGRAČIMA NEKO MANIPULIŠE

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ubeđen je da su fudbaleri izmanipulisani.

- Grad Čačak nije osnivač nijednog sportskog kluba niti ima vlasničkog udela. Mislim da su ovi mladi momci izmanipulisani i da ovaj njihov potez ima isključivo političku konotaciju, iako tvrde drugačije - istakao je on.

Fudbaler Miloš Marković: OVO NIJE POLITIČKI POTEZ

U Borcu sam igrao 18 meseci i za sve to vreme primio sam samo tri plate, a slično je bilo i sa mojim saigračima. Nakon tog perioda bio sam prinuđen da odem iz Čačka jer više nisam video nikakvu perspektivu. Tadašnji rukovodioci svesno su nas prevarili i doveli bez namere da nas plate. Svi mi imamo pravosnažne presude na kojima stoji iznos koliko se kome novca duguje. Ovo nije politički potez, želimo da naplatimo ono što smo pošteno zaradili.

(Kurir.rs / Denis Čeković / Foto: Denis Čeković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track