GRADONAČELNIK ČAČKA BRUTALNO ODGOVORIO ŠTRAJKAČIMA: Nemam zakonsku mogućnost da pomognem fudbalerima!
Foto: Printscreen

hit

GRADONAČELNIK ČAČKA BRUTALNO ODGOVORIO ŠTRAJKAČIMA: Nemam zakonsku mogućnost da pomognem fudbalerima!

Fudbal -

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović odgovorio je kako grad ne planira da isplati dugovanja bivših fudbalera Borca koji su u ponedeljak počeli sa štrajkom glađu zbog neisplaćenih zarada.

Todorović je odbio kao mogućnost da im grad isplati dugovanja s obzirom na činjenicu da nema vlasničkog udela u klubu, već samo u objektima na kojima je igrao nekadašnji Borac.

- Grad Čačak nije osnivač nijednog sportskog kluba, niti ima vlasničkog udela. Mislim da su ovi mladi momci izmanipulisani, i da ovaj njihov potez ima isključivo političku konotaciju, iako tvrde drugačije - rekao je Todorović u utorak.

foto: D. Čeković

On je ponovio da kao prvi čovek Čačka nema nikakvu mogućnost da igračima isplati "ni dinar" i uputio je kome da se obrate.

- Ja kao gradonačlenik nemam zakonsku mogućnost da tim fudbalerima isplatim jedan jedini dinar, jer je novac grada, novac svih građana i svi imaju uvid u njegovo trošenje. Grad nikad nije potpisao nijedan ugovor, i zato svoja dugovanja moraju potražiti od uprava klubova, a ne od grada Čačka i mene - dodao je Todorović.

Nije se dugo čekalo ni na odgovor Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, koji je podržao ovaj protest.

- Nema zakonsku mogućnost da isplati igrače, a imao je zakonsku mogućnost da budžetskim novcem pere pare za FK Borac preko planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i imao je zakonsku mogućnost da plati milion dinara budžetskog novca za kupovinu FK Provo - navode iz sindikata.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track