CRNO-BELI NA PRAGU NAJBOLJEG POSLOVNOG POTEZA: Junajted u redu za Sadika, koštaće ih 15.000.000 evra
Foto: Starsport©

Humska cveta

CRNO-BELI NA PRAGU NAJBOLJEG POSLOVNOG POTEZA: Junajted u redu za Sadika, koštaće ih 15.000.000 evra

Fudbal -

Dugačak spisak zainteresovanih za Partizanovog Nigerijca pojačao gigant iz Mančestera, Turci saznali cenu koju su odredili crno-beli.

Britanski dnevnik San objavio je senzacionalnu vest o interesovanju Mančester junajteda za centarfora Partizana Umara Sadika.

Skauti "crvenih đavola" bili su u prilici još jednom da se uvere u kvalitet mladog Nigerijca, nakon što su i jesenas u međusobnim duelima njihovi štoperi mogli da osete koliko ume da bude neugodan za čuvanje.

- Milan, Valensija, moskovski rivali CSKA i Spartak su klubovi koji su takođe pokazali interesovanje za Sadika - piše San.

foto: Printscreen RTS

Belgijski mediji su, čini se, upućeniji u pitanja oko centarfora Partizana, sve zbog interesovanja Anderlehta da ponovo iz Beograda dobiju golgetera.

- Sadik nije jeftin igrač. Izveštaji kažu da će Partizan tražiti 15 miliona evra za igrača čiji ugovor traje do 2022. godine. Ove sezone Sadik je na 38 mečeva za Partizan postigao 17 golova i imao 16 asistencija - pišu Belgijanci pozivajući se na izvore turske Futbol Arene.

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

15 miliona vredi obeštećenje za Sadika

1,3 miliona potrošeno za njegovo dovođenje iz Rome

17

golova postigao uz 16 asistencija na 38 mečeva

Sadik: Ništa nije slučajno

Umar Sadik kaže da interesovanje velikih evropskih klubova nije slučajnost i da pojavljivanje Mančester junajteda u tom kontekstu prihvata kao veliki kompliment:

foto: @starsport

- Veliki kompliment za mene kao igrača! Ali,verujte ništa nije slučajno.U Partizanu se radi temeljno pred svaku utakmicu i ne samo kada govorimo o taktici i video analizama već i o ljudskom odnosu. Da li je to šef Milošević ili neko drugi iz stručnog štaba oni su uvek tu za nas. Partizan ni je mnogo pomogao u karijeri, našao sam svoj put i sada samo sledim ono što traže od mene. Mislim da je ovo samo početak mog uspeha, a motivacija je tu! Što se tiče Mančestera, mislim da su u Beogradu bili iznenađeni našom igrom i da su zato tokom gostovanja izveli najbolji tim, što posle nije bio slučaj.To dovoljno govori o poštovanju prema Partizanu!

Kurir sport/ D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track