BIVŠI TRENER ZVEZDE OTKRIO: Zadovoljan sam karijerom, ali mi je žao što sa Hrvatskom nisam osvojio SP!
Foto: AP

ISKRENO

BIVŠI TRENER ZVEZDE OTKRIO: Zadovoljan sam karijerom, ali mi je žao što sa Hrvatskom nisam osvojio SP!

Fudbal -

Bivši fudbalski reprezentativac Hrvatske izjavio je danas da je zadovoljan svojom igračkom karijerom, da je igrao za tri velika kluba, Crvenu zvezdu, Real Madrid i Barselonu, i da jedino žali što 1998. godine nije sa Hrvatskom osvojio Svetsko prvenstvo.

"Smatram da smo bili generacija koja je mogla da napravi nešto veliko 1998. na Svetskom prvenstvu. Bili smo treći, bio je to veliki uspeh, ali zauvek će ostati žal jer smo mogli biti prvaci sveta", rekao je Prosinečki u intervjuu za španski AS, a prenosi Hina.

Upitan šta bi promenio u svojoj igračkoj karijeri da se može vratiti u prošlost odgovorio je da ne zna.

"Možda bih promenio neke stvari, ali generalno sam zadovoljan. Igrao sam za tri velika kluba, Crvenu zvezdu, Real Madrid i Barsu, pa za reprezentaciju Jugoslavije, a onda i Hrvatske. I to uz privatni život, s dve kćerke i porodicom koju volim. Zadovoljan sam i ovom novom trenerskom etapom koju sam počeo 2006. godine", rekao je on.

foto: Nemanja Pančić

Prosinečki je kao igrač 1987. godone osvojio Svetsko prvenstvo s mladom reprezentacijom Jugoslavije, a četiri godine kasnije je sa Crvenom zvezdom postao prvak Europe.

"Ta ekipa se formirala i usavršavala tokom četiri godine. Tadašnja jugoslovenska liga bila je iznimno snažna jer nismo mogli odlaziti u druge zemlje do 25. godine, nije bilo stranaca, a sve to je pomoglo tadašnjoj generaciji, sigurno najboljoj u bivšoj Jugoslaviji", rekao je Prosinečki.

Prosinečki je 1991. godine prešao iz Crvene zvezde u Real Madrid gde je ostao do 1994. godine.

"Ne smatram da sam doživeo neuspeh u Real Madridu. Ne žalim što sam otišao u Real. Šta sam mogao da učinim više? Možda i jesam, ali je istina da sam imao nesreću s povredama. Kada bih se oporavio od povrede i vratio u formu, opet bi usledila nova povreda... Otišao sam zatim u Ovijedo i odigrao sezonu na jako visokom nivou. Moj učinik je takodje bio dobar u Barsi i kasnije Sevilji", rekao je Prosinečki.

On je naveo i da smatra da je situacija sa fudbalskim talentima u zemljama bivše Jugoslavije dobra.

"Sa Dinamom i Crvenom Zvezdom u Ligi šampiona, smatram da je situacija opet dobra. Nisu prošli grupu, ali bili su tu, borili se, premda dolaze iz liga koje nisu tako moćne. Ali, ovde uvek ima talenata. Uvek", zaključio je Prosinečki, trenutno trener Kajzerija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track