ZNATE LI KO SU BILI OTAC I SIN KOJI SU PRVI ZAJEDNO IGRALI ZA ISTU REPREZENTACIJU? Jedan je VELIKA legenda Čelsija!
Foto: Printskrin/Instagram

za anale

ZNATE LI KO SU BILI OTAC I SIN KOJI SU PRVI ZAJEDNO IGRALI ZA ISTU REPREZENTACIJU? Jedan je VELIKA legenda Čelsija!

Fudbal -

Islanđani Ejdur i Arnor Gudjonsen upisani su u istoriju fudbal

Ejdur Gudjonsen i danas je cenjen i poštovan u Čelsiju i Barseloni. Fudbaler sa Islanda međutim ušao je u istoriju fubalskog sporta na jedinstven način i to zahvaljujući svom ocu Arnoru (58).

Ejdur Gudjonsen (41) debitovao je za fudbalsku reprezentaciju Islanda sa 17 godina, u pobedi nad selekcijom Estonije od 3:0 Estonije, 24. aprila 1996. u Talinu, u prijateljskoj utakmici. Mladi Ejdur ušao je tada u igru u drugom poluvremenu utakmice, tako što je zamenio svog oca Arnora, koji je tada imao 34 godine.

Baš zahvaljujući toj izmeni koju je izvršio selektor Islanda Logi Olafson, Arnor i Ejdur Gudjonsen su postali prvi otac i sin koji su igrali za isti tim na jednoj reprezentativnoj utakmici. Nažalost, nijednom se nisu našli na terenu u isto vreme.

Naime, Fudbalski savez Islanda želeo je da se desi ovaj istorijski trenutak, ali je neka viša sila umešala svoje prste. Ejdur je nažalost doživeo prelom stopala na turniru za igrače do 18 godina zbog čega je odsustvovao dve sezone, dok se njegov otac Arnor u međuvremenu povukao iz aktivnog igranja fudbala.

We wish you all the health and happiness 2019 can bring??

A post shared by Eidur Gudjohnsen (@eidurgudjohnsen) on

Ejdur Gudjonsen ima tri sina i sva trojica igraju fudbal. Najstariji Sven Aron koji ima 20 godina član je italijanskog drugoligaša Specije, srednji sin Andri Lukas ima 18 godina, pod ugovorom je sa Realom i igra na pozajmici u Espanjolu. Najmlađi Ejdurov sin 12-ogodišnji Danijel Tristan igra u mlađim kategorijama Reala iz Madrida, iako je počeo karijeru u Barseloni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track