MAGIČNI SLOBODNJAK KOJI SE NE ZABORAVLJA! Ronaldinjo je postigao jedan od NAJNEVEROVATNIJIH GOLOVA u istoriji fudbala!
Foto: Profimedia

OVO SE NE ZABORAVLJA

MAGIČNI SLOBODNJAK KOJI SE NE ZABORAVLJA! Ronaldinjo je postigao jedan od NAJNEVEROVATNIJIH GOLOVA u istoriji fudbala!

Fudbal -

Ronaldinjo je tokom svoje blistave karijere postigao na stotine golova, ali nijedan nije bio tako atraktivan, a istovremeno i bitan, kao onaj iz slobodnog udarca na Svetskom prvenstvu 2002. godine protiv Engleske.

Na Svetskom prvenstvu 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu Brazil je osvojio poslednju titulu svetskog šampiona, a jedan od lidera ovog fantastičnog tima bio je Ronaldinjo.

Jedna od najtežih prepreka na putu do titule bila je Engleska u četvrtfinalu. Taj meč odigran je na "Ekopa" stadionu 21. juna 2002. godine pred 50 hiljada ljudi.

Englezi su igrali sjajno, Oven je u 23. minutu doneo prednost svom timu 1:0. Međutim, Ronaldinjo je bio neverovatan na tom meču. U nadoknadi prvog poluvremena je sjajno uposlio Rivalda koji rutinski donosi izjednačenje Brazilu. U nastavku je pao najlepši gol na Svetskom prvenstvu.

Nakon faula nad Klebersonom, loptu je sa desne strane na skoro 40 metara od gola Engleza postavio Ronaldinjo. Delovalo je da će Brazilac centrirati, međutim, uhvatio je kratak zalet, uputio šut i na spektakularan način lobovao legendarno Dejvida Simana. Bio je to gol koji je odlučio pobednika na meču.

foto: Profimedia

Siman je dugo odbijao da pogleda snimak gola Ronaldinja, koji ga je lobovao sa preko 35 metara.

“Doživeo sam gol i mislim da mi je to dosta. Ipak, ponekad poželim da ga vidim, Bez obzira na sve komentare, siguran sam da Ronaldinjo nije šutirao na gol. U pitanju je bila sreća, ništa više.” – zaključio je Siman.

foto: Profimedia

Međutim, Ronaldinjo je u par navrata izjavio da je video golmana Engleske da je previše izašao.

“Taj gol je obeležio moju karijeru i uvek će biti onih koji će me pitati da li sam namerno postigao gol ili je to bila slučajnost. Bez sunje nameravao sam da postignem gol, budite sigurni.”

foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track