ČUVAO JE MARADONU, IMAO MILIONE, PA POSTAO BESKUĆNIK, PIJANAC, KOCKAR, NIŠTARIJA! Legenda Arsenala se sada bori za život
Foto: Profimedia

brutalno pretučen

ČUVAO JE MARADONU, IMAO MILIONE, PA POSTAO BESKUĆNIK, PIJANAC, KOCKAR, NIŠTARIJA! Legenda Arsenala se sada bori za život

Fudbal -

Legendarni fudbaler Arsenala i reprezentacije Engleske, Keni Sansom (61), brutalno je pretučen pre mesec i po dana.

Proslavljeni reprezentativac je doživeo tešku povredu glave prilikom pada. Nalazi se u bolnici i lekari se bore za njegov život.

Sansom je za reprezentaciju Engleske je nastupao 86 puta, ima i nastupe na Mundijalima 1982. i 1986. godine.

foto: Profimedia

U karijeri je igrao za Kristal Palas, Njukasl, Kvins Park Rendžers, Koventri, Bredfort, Votfort. Najveću slavu stekao je igrajući za Arsenal.

Sansom je za Arsenal igrao od 1980. do 1988. godine, odigrao je 314 utakmica i postigao osam golova, a kao kapiten je podigao pehar 1987. godine za trijumf u Liga kupu. Ukupno je u Premijer ligi odigrao 637 utakmica.

foto: Profimedia

Međutim, slavu i bogatstvo je teško podneo. Iako je u delu karijere mesečno zarađivao i po nekoliko desetina hiljada evra, posle godina problema s alkoholom i kockanjem doživeo je potpuni bankrot i ostao bez kuće.

Pre nekoliko godina u intervjuu za britanski "San" priznao je da mu se život potpuno raspao zbog poroka.

"Beskućnik sam. Zašto? Zato jer nemam novca. I ne samo to: pijanac sam i kockar, a zdravlje mi je narušeno. Živim na ulici i spavam po klupama u parkovima. Nije neki život. Nepopravljivi sam pijanac. Popijem koliko god mogu sebi da priuštim. Jednostavno sam propalica. Iz Arsenala non stop pokušavaju da mi pomognu. Samom sam sebi najveći neprijatelj, rekao je bivši reprezentativac Engleske.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track