MAMIĆI U HRVATSKOJ RADE ŠTA GOD POŽELE! Ukrao MILIONE EVRA iz Dinama, a sad im je TRENER! KAKVA SPRDNJA
Foto: Profimedia

LUDNICA U KOMŠILUKU

MAMIĆI U HRVATSKOJ RADE ŠTA GOD POŽELE! Ukrao MILIONE EVRA iz Dinama, a sad im je TRENER! KAKVA SPRDNJA

Fudbal -

Kontroverzni hrvatski stručnjak Zoran Mamić novi je trener Dinama iz Zagreba.

Ovu vest teško su primili mnogi iz Hrvatske, s obzirom na činjenicu da su braća Mamić optužena i osuđena za brojne malverzacije u hrvatskom šampionu.

Javnosti teško pada činjenica da najveći klub u zemlji i dalje vode ljudi koji su izvukli desetine miliona evra iz istog.

U junu prošle godine, godinu dana nakon što je nepravosnažno proglašen krivim i osuđen na četiri godine i 11 meseci zatvora, Zoran Mamić je postao sportski direktor Dinama. Sada, godinu dana kasnije, postavljen je na mesto trenera hrvatskog šampiona.

2018. godine Mamić je proglašen krivim da je sa bratom Zdravkom i Damirom Vrbanovićem oštetio klub za 116 miliona kuna i državu na ime poreza za 12 miliona. Dve nedelje nakon što je ptvrđena optužnica da je iz Dinama izvukao 200 miliona kuna (oko 26,5 miliona evra) Mamić je postao direktor kluba.

Jasno je da Mamići vladaju Dinamom. Alfa i omega kluba Zdravko Mamić pravosnažno je osuđen na šest i po godina zatvora, ali je pobegao u Međugorje, pa je Hrvatska raspisala poternicu za njim. Međutim, to ga ne sprečava da iz Bosne vodi klub u Hrvatskoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja