GOTOVO JE, GARSIJA SE VRAĆA U ARIS: Dogovorili se Grci i Srbi, Zvezda neće izgubiti mnogo novca na Argentincu! (FOTO)
Foto: EPA/PETER SCHNEIDER

kraj sage

GOTOVO JE, GARSIJA SE VRAĆA U ARIS: Dogovorili se Grci i Srbi, Zvezda neće izgubiti mnogo novca na Argentincu! (FOTO)

Fudbal -

Solunjani će platiti crveno-belima 2.000.000 evra za omaleno krilo, što je 200.000 evra manje od sume koju je prvak Srbije izdvojio prošlog leta

Mateo Garsija stigao je prošlog leta kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu, ali će se posle samo godinu dana vratiti u Aris. Takav je epilog razgovora dve strane koji su vođeni proteklih nedelja.

Ako je verovati pisanju grčkih medija, Aris će Crvenoj zvezdi platiti 2.000.000 evra za Matea Garsiju, što je samo 200.000 evra manje od sume, koju su prošlog leta crveno-beli dali španskom Las Palmasu za Argentinca, koji je tada imao fantastičnu sezonu iza sebe baš u Arisu, gde je igrao na pozajmici.

foto: FK Crvena Zvezda

- Na dobrom smo putu da rešimo pitanje Matea Garsija u Crvenoj zvezdi. Sve će biti poznato u narednih nekoliko dana. Jeste, opcija je da se vrati u Grčku, u redove Arisa - rečeno je Kuriru iz Crvene zvezde, kada smo proverili informaciju iz grčkih medija.

Odmah po završetku sezone u Srbiji Mateo Garsija se vratio u Solun. Posetio je Aris, slikao se na stadionu Solunjana. Već tada je bilo jasno da se on neće vraćati u Srbiju.

- Mateo je od starta želeo da se vrati. Jedino što je nedostajalo, da završimo posao, bila je saglasnost Crvene zvezde. Napokon je došlo do dogovora, sve će biti gotovo u narednih nekoliko dana - izjavio je menadžer Argentinca Alehandro de Bartolo za grčki portal Sport24.

Mateo Garsija bio je strelac važnog gola protiv Jang Bojsa u Švajcarskoj, kada je trasiran put za Ligu šampiona. Pružao je solidne partije kod Vladana Milojevića, pamti se njegov evrogol Vojvodini u Novom Sadu, dok je kod Dejana Stankovića uglavnom sedeo na klupi.

Kurir sport/www.sport24.gr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track