BOGATI GAZDA IZ KINE IM OBEĆAO LIGU ŠAMPIONA, A DOŽIVELI SU KATASTROFU: Najveća BRUKA u istoriji kultnog španskog kluba!
Foto: Profimedia

tuga

BOGATI GAZDA IZ KINE IM OBEĆAO LIGU ŠAMPIONA, A DOŽIVELI SU KATASTROFU: Najveća BRUKA u istoriji kultnog španskog kluba!

Fudbal -

Jedan od simbola španske Primere posle 26 godina ispao je iz elitnog ranga.

Porazom od Barselone (1:0) u gradskom derbiju Espanjol je izgubio šansu da naredne sezone igra u najjačem rangu takmičenja - La Ligi.

Ovaj kultni španski klub je 85 godina proveo u prvoj ligi. Samo tri kluba imaju duži staž u elitnom rangu od Katalonaca (Real Madrid, Barselona i Atletik Bilbao). Međutim, sad moraju u Segundu u kojoj su poslednji put igrali 1994. godine.

Nema kroz šta nisu prošli u poslednjih 26 godina. Igrali su finale Kupa UEFA, osvojili su dva Kupa Kralja, tri puta menjali stadion, u par navrata se grčevito borili za opstanak, a pre četiri godine dobili su i novog gazdu - kineskog biznismena Čena Janšenga.

Bogataš iz Kine im je pre četiri godine obećao Ligu šampiona, a sada su završili u nižem rangu. Ove sezone je promenio čak četiri trenera na klupi, ali ništa im nije pomoglo da spreče katastrofu.

Espanjol je zakucan za dno tabele sa samo 24 osvojena boda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track