DOĐI POSLE REVANŠA SA REALOM I PITAJ ME TO: Gvardiola imao zanimljivu polemiku sa novinarom
Foto: AP

u svom stilu

DOĐI POSLE REVANŠA SA REALOM I PITAJ ME TO: Gvardiola imao zanimljivu polemiku sa novinarom

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvradiola je održao konferenciju za novinare na kojoj je većinom pričao o revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Reala.

Siti je u prvoj utakmici u Madridu slavio 2:1, a revanš se igra 7. avgusta u Mančesteru.

Sitiju je pre toga važno da u ponedeljak čuju dobre vesti sa Sportskog arbitražnog suda (CAS). Ako CAS odluči da je Siti kriv zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja, klub će naredne dve sezone ostati bez Lige šampiona. Gvardiola se nada presudi u korist njegove ekipe.

"Namera nam je da svake sezone igramo u Ligi šampiona i budemo što bolji. Uveren sam da ćemo igrati Ligu šampiona jer sam video argumente kluba, sačekajmo da vidimo konačnu odluku", rekao je Španac, koji očekuje da se, kako je i planirano, revanš protiv Reala odigra u Mančesteru.

"Zašto bismo igrali na drugom mestu? Prvu utakmicu igrali smo u Madridu, drugu kod kuće. Ne radi se tu o prednosti domaćeg terena, nego kada igrate dve utakmice, uvek jednu odigrate kod kuće, a jednu u gostima. Mi moramo razmišljati samo o Realu, nikako unapred o mogućem duelu u četvrtfinalu. Ispašćemo ako budemo unapred razmišljali", jasan je Gvardiola.

"Možda u ovom klubu nema onog ko Real poznaje bolje od mene"

Zatim ga je novinar pitao što misli o promenama u Lisabonu i završnom turniru, gde Siti još uvek nije stigao.

"Pozvaću vas na buduću konferenciju za novinare da mi postavite to pitanje nakon utakmice protiv Reala. Ne mogu odgovoriti na to jer nisam onde. Možda u ovom klubu i organizaciji nema onog ko poznaje Real bolje od mene. Ali imam sada Brajton, pa Arsenal, pa tek onda Real", dodao je Pep.

Navijače Sitija zabrinuo je izjavom da Serhio Aguero definitivno neće igrati protiv Madriđana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track