TAKTIČKI DETALJI: Fudbaleri Zvezde okončali treći dan rada na Divčibarama
Foto: Crvenazvezdafk.com

pripreme

TAKTIČKI DETALJI: Fudbaleri Zvezde okončali treći dan rada na Divčibarama

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde su po lepom vremenu za rad, istrčali na teren hotela “Crni vrh” kako bi obavilii peti trening po dolasku na Divčibare na kojem je u centru pažnje bila taktika.

Uvodni deo podrazumevao je standardno zagrevanje i razgibavanje, da bi potom istrčavanjima od kraja terena do centra završili neophodnu pripremu pred trening. Takođe, uz pomoć standardnih rekvizita poput prepona, štapova i čunjeva, naši prvotimci su se spremili za ono što ih je očekivalo u nastavku. Nije izostala ni popularna ševa u kojoj su, podeljeni u tri grupe, uživali naši fudbaleri.

Zatim se prešlo na pažljivo i marljivo objašnjavanje taktike koju naš stručni štab želi da nametne našim prvotimcima, a oni su upijali sve instrukcije i savete trenera Stankovića. Sav fokus bio je usmeren na taktičke zamisli, kao i na pozicionom pomeranju i tačnim, pravovremenim dodavanjima.

Posle toga su prvotimci, podeljeni u dve grupe, igrali fudbal na skraćenom terenu. Već sada se vidi koliko su ozbiljno i motivisano ušli u letnje pripreme sa željom da svoju igru podignu na još viši nivo. Sigurno je ovakav vid treninga prijao našim fudbalerima, jer kada je lopta u nogama sve je lako.

Golmani su radili odvojeno sa trenerom Pjerluiđi Briviom, a pored standardnih vežbi, koje će im pomoći da se što bolje pripreme za udarce protivnika, Zvezdini čuvari mreže uvežbavali su i tačna dodavanja.

Polako se rad crveno-belih usmerava i ka onome što ih čeka u nastavku. To podrazumeva da se igra što brže i da ekipa izgleda što kompaktnije na terenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track