MILOŠEVIĆ SA ZLATIBORA: Nema razloga za odlaganje početka prvenstva! Ne mislim o broju stranaca, kada je mogla Zvezda...
Foto: Printscreen

sa priprema

MILOŠEVIĆ SA ZLATIBORA: Nema razloga za odlaganje početka prvenstva! Ne mislim o broju stranaca, kada je mogla Zvezda...

Fudbal -

Šef struke Prtizana Savo Milošević oglasio se sa Zlatibora gde se sa ekipom od juče nalazi na pripremama.

Milošević je za klupsku televiziju pričao o raznim aktuelnim temama, a ona koja je sve najviše zanimala jeste kako vidi početak nove sezone praćene pandemijom korona virusa.

"Kada su u pitanju odluke države ne bih se mešao, moramo se povinovati odlukama. Ali kao mene pitate, nema nijedan razlog da odlažemo ligu s obzirom da se igra u celoj Evropi bez publike. Tako će biti ne samo u avgustu nego i par meseci posle toga. Tako je svuda u Evropi, mislim da će tako biti i kod nas. Ako bismo pomerili par nedelja, ne znam kako bismo uspeli ponovo da redefinišemo kompletan raspored, nema termina", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije Miljko Ristić rekao je da bi bilo rizično okupljati se na stadionima zbog pandemije i da bi prvenstvo moglo da počne bez publike, ali da "fudbal bez navijača nije nikakav sport".

foto: Partizan.rs

"Ne vidim zašto ne bismo igrali fudbal kad igra cela Evropa. Moramo se povinovati većini, a većina želi da krene liga 1. i 2. avgusta", dodao je Milošević.

Na pitanje o ograničenju broja stranih igrača u ekipi, Milošević je rekao da ako se proceni da će Sise pojačati konkurenciju u ekipi, da će ga klub dovesti.

"Obično Partizan nije imao više stranaca. Nismo koristili ni ovu četvricu, imali bismo veću rotaciju. Na primer, Crvena zvezda je imala osam, devet, a četvorica su mogli da igraju. Ako procenimo, zašto da ne, ali nećemo po svaku cenu. Evidentno je kvalitetan, ne bismo imali nikakve troškove, on je slobodan igrač, ako možemo dobrog igrača da dovedemo za male pare, što da ne", rekao je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track