ZVEZDA ČEKA TRANSFER: Dijego Milito spremio 2.500.000 dolara za Garsiju, ali Argentincu se ostaje u Evropi!
Foto: Profimedia/Starsport

prva prodaja ovog leta

ZVEZDA ČEKA TRANSFER: Dijego Milito spremio 2.500.000 dolara za Garsiju, ali Argentincu se ostaje u Evropi!

Fudbal -

Omaleni krilni fudbaler ima dobru ponudu iz otadžbine, ali bi više od toga želeo da ostane na Starom kontinentu i igra u Grčkoj ili Španiji

Mateo Garsija (23) posle godinu dana odlazi iz Crvene zvezde. Ali, njegova nova destinacija nije Grčka, bez obzira na veliku zainteresovanost Arisa, Olimpijakosa i AEK, već rodna zemlja Argentina. Konačnu odluku doneće fudbaler kojem se posle dolask au Evropu pre četiri godine ne ide nazad, kući.

Rasing iz Aveljendea, predgrađa Buenos Airesa, spreman je da za Matea Garsiju Crvenoj zvezdi plati 2.500.000 evra! To je gotovo isto novca, koliko su crveno-beli prošlog leta platili Las Palmasu za dolazak omalenog Argentinca.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Direktor Rasinga je nekada čuveni centarfor Intera Dijego Milito i upravo je Mateo Garsija njegov izbor. Veruje da bi omaleni Argentinac bio idealno rešenje za Rikarda Senturiona koji je prodat Velez Sarsfildu za istu sumu. Međutim Mateu Garsiji se ne vraća u Argentinu. On bi želeo da ostane u Evropi, da sreću ponovo okuša u Grčkoj gde je igrao za Aris, ili u Španiji gde je branio boje Las Palmasa i Osasune. U Crvenoj zvezdi se nadaju da će se Mateo Garsija urazumiti i da će prihvatiti transfer.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković od dolaska u klub nije ozbiljno računao na Matea Garsija, što se odrazilo na samopouzdanje Argentinca u prolećnom delu sezone. Šansu je dobijao i koristio Željko Gavrić, a ovog leta je konkurencijana krilima pojačanja dolaskom Aleksandra Kataija i Srđana Spiridonovića.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Mateo Garsija nalazi se na pripremama fudbalera Crvene zvezde, na Divčibarama u okolini Valjeva, pred početak nove sezone 1. avgusta.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track