NAVIJAČI LIDSA OTKAČILI ČEKAJUĆI NA POVRATAK U ELITU: Marselo, ti si bog! Od sada si besmrtan!
Foto: AP

Slave Argentinca

NAVIJAČI LIDSA OTKAČILI ČEKAJUĆI NA POVRATAK U ELITU: Marselo, ti si bog! Od sada si besmrtan!

Fudbal -

Navijači Lidsa su ubeđeni da bez argentinskog stručnjaka ni posle 16 godina ne bi došli do Premijer lige

Dugih 16 godina bola, propadanja, pa tavorenja do konačnog povratka u Premijer ligu na svoj način je objasnio danski glumac Nikolaj Koster-Valdau, javnosti u Engleskoj poznat i kao veliki navijač Lids junajteda i po ulozi u serijalu Igra prestola:

foto: Printscreen

- U noći našeg ispadanja moja ćerka je imala tri godine. Pogledajte nju sada. Ona vozi auto, može da glasa, čak ide i na posao. Mnogo smo ostarili. Prošlo je 16 bolnih godina. Ona deca koja su plakala zbog ispadanja iz Premijer lige sada su ljudi. Marselo, volimo te! I više nego što ti misliš - poručio je Nik Koster-Valdau.

Argentinac Marselo Bijelsa je za oblast Jorkišira postao fudbalski bog. Posle pobede nad Barnslijem kada je i matematički osiguran plasman u elitu, u celom kraju Engleske pale su sve zabrane. Slavi se kao u srećnim vremenima bez korone, kuću Argentinca opsedaju i mladi i stariji. Žele sliku sa svojim idolom, jer svakom kome je Lids u srcu ostavio je u njemu mesta i za Bijelsu.

foto: Profimedia

- Od sada si besmrtan. Tvoje ime, tvoj stil, tvoji metodi. Marselo, ovo je trajalo predugo. Cela jedna generacija mladih ljudi je prošla otkad je Lids bio deo Premijer lige - ushićeno je pričao glumac Koster-Valdau.

14 trenera za 16 godina

Od 2004. godine kada su iz lige ispali, Lids je promenio 14 trenera dok na klupu nije seo 64-godišnji stručnjak iz Rosarija. Čak su 2007. godine zbog finansijskih problema i dugova kažnjeni prebacivanjem u treću ligu, ali sada je to epizoda ostavljena zaboravu. Lids se sa Bijelsom sprema za Čelsi i Mančester junajted.

Kurir sport/ D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track