ISTORIJSKA TITULA: Bašakšehir novi šampion Turske, Prosinečki pred ispadanjem
Foto: EPA/FEHIM DEMIR

teška situacija

ISTORIJSKA TITULA: Bašakšehir novi šampion Turske, Prosinečki pred ispadanjem

Fudbal -

Fudbaleri Bašakšehira osvojili su šampionsku titulu u prvenstvu Turske, pošto su na svom terenu pobedili Kajzerispor sa 1:0, u utakmici pretposlednjeg 33. kola.

Jedini gol postigao je Mahmut Tekdemir u 19. minutu. Klub iz Istanbula mogao je ubedljivije da pobedi, ali je Edin Višća u 37. minutu promašio penal.

Od 56. minuta za Bašakšehir igrao je srpski fudbaler Danijel Aleksić.

Bašakšehir je osnovan 1990. godine, a sada je prvi put osvojio titulu.

Kolo pre kraja Bašakšehir ima 69 bodova, sedam više od Trabzonspora koji je na svom terenu izgubio od Konjaspora sa 3:4.

Sa druge strane, Kajzeri, koji trenira Robert Prosinečki sada ima 32 boda, isto kao i Malatija, ali slabiji međusobni skor od pomenute ekipe. Prvi iza crte su Rize i Denizli sa po 35 i sa kojima Kajzeri, doduše, ima bolji skor.

Međutim, problem je što će Robijev tim u poslednjem kolu dočekati drugoplasirani Trabzon koji ne sme da izgubi ako želi u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer je neočekivano poražen od davljenika Konje kod kuće sa 4:3.

Ono što takođe može da bude problem za Kajzeri jeste to što Rize gostuje Feneru kom bodovi ne trebaju ni za šta, a Malatija čeka Gacijantep kom takođe ni u kom slučaju "ne gori pod nogama." Denizli, pak, čeka Ankarguču koji je već ispao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track