POTEZ LUKE JOVIĆA ZAPALIO ŠPANIJU: Neviđena drama i PREVARA GODINE! (VIDEO)
Foto: Printskrin

ponovo je u centru skandala

POTEZ LUKE JOVIĆA ZAPALIO ŠPANIJU: Neviđena drama i PREVARA GODINE! (VIDEO)

Fudbal -

Neverovatna drama odigrala se u samom finišu poslednjeg kola španske La Lige.

Leganes je dočekao novog šampiona, ekipu Reala. Domaćinu je pobeda bila neophdna kako bi i naredne sezone igrao u najjačem španskom takmičenju, a za Real ovaj meč nije imao rezultatski značaj.

Real je u dva navrata imao prednost na ovom meču, međutim, borbeni fubaleri Leganasa nisu se predavali. Uspeli su da dođu do izjednačenja 2:2 i u samom finišu utakmice opsedali su gol šampiona.

U 84. minutu dogodio se sporni momenat koji je podigao čitavu Španiju na noge. Lopta je u kaznenom prostoru Reala pogodila srpskog fudbalera Luku Jovića u ruku! Sudija Giljermo Kvadra je dobio instrukcije iz VAR sobe da pogleda snimak, jer je bila sporna situacija. Utakmica je prekinuta, Domaći igrači su "na iglama" čekali odluku, a Giljermo je odlučio da penala ipak nema.

Odahnula je Selta, a odahnuo je i Luka Jović koji je dobio šansu u drugom poluvremenu utakmice.

Nakon meča podigla se velika bura zbog ove sudijske odluke. Mnogi smatraju da je Leganes žestoko oštećen i ovu situaciju su nazvali "prevarom godine".

Bivši sudija Huan Anduhar Oliver takođe smatra da je Jović napravio penal.

"Penal je čist! Jasno je da Jović pružio ruku, da mu nije uz telo. Kada vidimo šta je sve suđeno na prethodnim utakmicama, neshvatljivo je da ovo nije penal. Ludost!", izjavio je Oliver za "Radio Marku".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track