DEKIJEV VAPAJ ZA NAPADAČEM: Stanković očajan, treba mu centarfor za Ligu šampiona i Superligu!
Foto: Starsport©

traži se duga devetka

DEKIJEV VAPAJ ZA NAPADAČEM: Stanković očajan, treba mu centarfor za Ligu šampiona i Superligu!

Fudbal -

Posle utakmice sa Metalcem u Gornjem Milanovcu koju su crveno-beli dobili rezultatom 1:0, trener uputio jasnu poruku upravi kluba

Prijateljska utakmica između Crvene zvezde i Metalca (1:0) pokazala je da šampionu države treba kvalitetan napadač! I izjava trenera Dejana Stankovića data posle utakmice samo je potvrdila našu konstataciju.

foto: Dado Đilas

Aleksandar Prijović jeste prioritet za Crvenu zvezdu ovog leta, ali je pitanje kada, kako i da li će taj transfer biti realizovan. Do septembra kada počinje prelazni rok u Saudijskoj Arabiji ima mnogo vremena, a čelnici Prijovićevog kluba Al Itihad ne žure sa njegovim transferom, iako samom fudbaleru duguju priličnu svotu novca. Dotad, ako uopšte i bude završen taj transfer, Dejan Stanković mora da dobije napadača, jer 1. avgusta počinje Superliga, a ubrzo i kvalifikacije za Ligu šampiona.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

- Zadovoljan sam igrom, ali špicevi moraju da budu konkretniji. Mora da bude bolja realizacija i da unutar 16 metara budemo opasniji - rekao je Dejan Stanković posle meča u Gornjem Milanovcu, gde su napadače igrali Aleksa Vukanović i Nikola Krstović, strelac jedinog gola.

Crvena zvezda je pod prioritet stavila prodaju dvojice napadača od prošle sezone Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova. Ni status Tomanea nije cementiran i on bi mogao da ode, ako dođe odgovarajuća ponuda. Učinak ove trojice napadača u prošloj sezoni bio je mizeran. Sva trojica su zajedno postigli samo 13 golova. Očajan i poražavajući podatak. Stavljeni su u izlog, ali konkretnih ponuda još nema i sasvim je razumljivo zašto Dejan Stanković ozbiljnije ne računa na svu trojicu, vež traži druga rešenja.

Na radaru crveno-belih je i Brazilac Anderson Silva (22), drugi napadač portugalske ekipe Famalikao. Ove sezone odigrao je 30 utakmica i dao samo sedam golova. Pitanje je samo, isplati li se Zvezdi da dovodi takvog napadača, posebno ako mu je cena 700.000 evra.

Kurir sport/ A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track