POBEGAO IZ HRVATSKE, OCA NIKADA NIJE UPOZNAO ZATO NOSI MAJČINO PREZIME NA DRESU! Kako je Danijel Aleksić postao ŠAMPION!
Foto: Profimedia

KAKVA PRIČA

POBEGAO IZ HRVATSKE, OCA NIKADA NIJE UPOZNAO ZATO NOSI MAJČINO PREZIME NA DRESU! Kako je Danijel Aleksić postao ŠAMPION!

Fudbal -

Fudbalska karijera povremenog srpskog reprezentativca Danijela Aleksića imala je filmski put, bukvalno od trnja do Zvezda

On je ovog vikenda sa svojom ekipom Istanbul Bašakšehira senzacionalno osvojio prvenstvo Turske i tako pokazao i dalje poseduje potencijal kao sa početaka karijere u Vojvodini

Aleksić je prošao interesantan put.

Počeo je u Vojvodini, u kojoj je igrao od 12. godine sve do 2010. Otišao je u Đenovu, bio loš, pa na pozajmice u Sent Etjen, Arl-Avinjon, Lehiju i nigde se nije proslavio.

Nigde, sve do odlaska u Švajcarsku i fantastičnih partija u Sent Galenu.

Tako se preporučio turskoj Malatiji, za koju je dao 14 golova, bio najbolji strelac tima, odveo ga u kvalifikacije za Ligu Evrope (ispali od Partizana), pa je onda otišao u Al Ahli, gde je odigrao svega tri meča.

lSedi povratak u Tursku i ova fantastična sezona u Bašakšehiru, "mezimčetu" predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koja je krunisana titulom.

Međutim fudbalski put ovog momka je čista dosada u odnosu na privatni život

Rođen je u Puli, a nažalost je, kao i stotine hiljada drugih Srba, devedesetih usled krvavih ratova morao da pobegne sa majkom iz Hrvatske, dok oca nikada nije upoznao.

1 / 4 Foto: Profimedia

Zbog toga, na leđima nikada nije nosio njegovo prezime, već samo ono majčine porodice, Aleksić.

Ali iz svega toga je isplivao, jači nego ikad, te sada može da se pohvali titulom sa malim klubom u zemlji u kojoj nastupaju klubovi kao Fenerbahče, Galatasaraj i Bešiktaš

Aleksić je bio kapiten kadetske reprezentacije Srbije, a proglašen je za najboljeg igrača Evropskog prvenstva 2008. u Istanbulu, gde su "orlići" bili peti.

Uspeo je da sakupi i osam nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije ali za sada se nije upisao u strelce.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track