ISTORIJSKI TRANSFER ZA PROLETER: Petar Karaklajić potpisao za grčki AEK! FOTO
Foto: Proleter

DOBAR RAD SE ISPLATIO

ISTORIJSKI TRANSFER ZA PROLETER: Petar Karaklajić potpisao za grčki AEK! FOTO

Fudbal -

Da je novosadski Superligaš Proleter prava sredina za napredak mladih talentovanih igrača, odskočna daska u karijeri pokazao je najnoviji primer.

Mladi Petar Karaklajić je odličnim kvalitetnim igrama skrenuo pažnju naših i klubova iz inostranstva. Od nekoliko ponuda uprava kluba na čelu sa Amirom Bislimijem a uz veliku pomoć i posredovanje agenta bivšeg kapitena Crvene zvezde Dejana Milovanovića odlučila se za ponudu višestrukog šampiona Grče AEK iz Atine

- Nismo mogli da od nekoliko odličnih ponuda odbijemo AEK koja je po klub kao što je Proleter, rasadnik talenata istorijska zadovoljno će sportski direktor Amir Bislimi.

Pominju se velike cifre.

- Kao i u ostalim klubovima finansijske stvari su poslovna tajna. Dovoljno je reći da je istorijski. Otvorili smo novo fudbalsko tržište. Karaklajić je stavio paraf vernosti na 5 godina odgovorio je Bislimi.

Karaklajić nije bio iznenađen ovakvim hepiendom.

- Trud, igre u dresu Proletera višestruko se isplatile. Imao sam saznanja da sam u dosta utakmica bio praćen od emisara nekoliko klubova. Moje je bilo da pružam najbolje partije, a ljudima koji su brinuli o karijeri da nađu pravu sredinu. Šta reći. AEK je veliko fudbalsko ime ne samo u Grčkoj već i u Evropskim razmerama. Biće mi velika čast i obaveza da ponesem dres i već u narednoim prvenstvu opravdam uloženo. Želeo bi ovim putem da se zahvalim čelnicima Proletera, stručnom štabu i igračima na nezaboravno provedenom vremenu, evidentnom napretku u karijeri koje je krunisano odlaskom. Klubu koji će mi ostati u srcu želim puno uspeha u predstojećem prvenstvu na pravi način se oprostio Petar Karaklajić.

Za četu sa Slane bare prelazni rok što se odlazaka i dolazaka još je u toku. Blizu izlaznih vrata nalazi se talentovani univerzalac Aleksa Pejić(21),a ponude su stigle za još nekoliko igrača među kojima su i one za iskusnog golmana Nikolu Petrića koji je u predhodnom prvenstvu bio najstandardniji a po ocenama i najkorisniji u redovima mlađeg novosadskog superligaša.

Kurir sport / FK Proleter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track