POZNATI MENADŽER OTKRIVA Stojadinović: Zvezda i Partizana ništa nisu izgubili zbog korone, milioni su i dalje tu!
Foto: Starsport©

iskreno

POZNATI MENADŽER OTKRIVA Stojadinović: Zvezda i Partizana ništa nisu izgubili zbog korone, milioni su i dalje tu!

Fudbal -

Srpski menadžer Zoran Stojadinović, nekadašnji sportski direktor Crvene zvezde, poručio je da kriza izazvana COVID-om 19 neće da utiče na cenu igrača u dva najveća srpska kluba, koji su primorani da prodaju talente da bi opstali.

Superliga počinje ovog vikenda i biće važnija nego ikad, jer samo šampion ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ostali na "smetlište evropskog fudbala"

- Možda će neko da kaže da sam lud, ali tvrdim da pandemija korona virusa nema nikakav uticaj na transfere srpskih klubova. Odavde se igrači prodaju u inostranstvo u nekom rasponu od dva do pet miliona evra, što su sume koji klubovi imaju da plate i koje će izdvojiti uprkos smanjenju budžeta zbog korone.

- Ono što sada imamo priliku da vidimo je da se igrači samo kroz mečeve u Superligi ne mogu prodati u inostranstvo. Eventualno interesovanje inostranih klubova može da nastane tek posle dobrih partija u kvalifikacijama za evrokupove – istakao je za “Danas”, Zoran Stojadinović.

Ugledni fudbalski radnik poručuje da je spas za večite plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Problem je svakako promenjeni sistem kvlafikacija.

- Ako uđu u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, onda će Zvezda i Partizan kao prethodne sezone imati priliku da kroz tri meča u Beogradu promovišu igrače na kojima bi eventualno mogli da zarade. Iskreno se nadam da će uspeti da se plasiraju i pored ovog sistema od jednog meča, jer im je to u ovom trenutku više nego neophodno -rekao je Stojadinović.

Kurir sport / Danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track