U VOJVODINI SU REKLI DA NEMAM KVALITET, PARTIZAN ME JE UVEK VUKAO! Lalatović se predstavio Grobarima i javnosti! VIDEO
Foto: Printscreen

intervju

U VOJVODINI SU REKLI DA NEMAM KVALITET, PARTIZAN ME JE UVEK VUKAO! Lalatović se predstavio Grobarima i javnosti! VIDEO

Fudbal -

Drugo pojačanje Partizana ovog leta, Dušan Lalatović, predstavio se javnosti i ''Grobarima'' utem Partizanove televizije, a u razgovoru sa portarolom kluba Biljanom Obradović.

Novi štoper crno-belih je nagovestio šta od njega može da se očekuje kada dođe njegovo vreme.

„Kao dete sam bio niskog rasta, svega metar i po, tad sam igrao levo krilo. A onda sam naglo izrastao i pomerao sam se nazad ka štoperu. Želim da igram, guram loptu, krasi me skok igra, a leva noga mi je odlična, njome šaljem kratke i duge lopte u dubinu. Levica mi je sve“, predstavio se Lalatović Grobarima.

Konkurencija na poziciji štoprea veoma je jaka. Tu je novo pojačanje Maki Banjak, ali i kapiten Ostojić, Uroš Vitas, Igor Vujačić, Nemanja Miletić...

„Zdrava konkurencija je dobra, igrač želi da se dokazuje, mlad sam, ima vremena za mene. Ne mogu da kažem koji mi se štoper najviše dopada, to su sad moji saigrači, ali je jasno da je ovo veliki klub, odavde se igrači prodaju, što se posebno pokazalo na primeru mladih štopera“.

foto: Partizan.rs

Objasnio je Lalatović kako je uspostavljen kontakt sa crno-belima.

„Prošle zime sam dobio poziv za test utakmicu, odigrao sam dobro, počeo je stručni štab da me prati. Bilo mi je žao što se tad nismo dogovorili, ovog leta jesmo. Presrećan sam, jer obožavam Partizan. Na košarkašim utakmicama sam redovan“.

Tokom karijere je odigrao samo devet superligaških utakmica. Zanimljivo, i u dresu Radničkog iz Niša, i kao član Dinama iz Vranja bio je na terenu protiv Partizana.

„Tad mi je u glavi bilo samo da se dokažem, da me ljudi iz Partizana vide. Neverovatan je osećaj kad je Radnički poveo na JNA, izašao sam u 57. minutu i rezultat se okrenuo. U Surdulici smo izgubili golom Ožegovića iz 87. minuta“.

Pokušavao je Lalatović još u Bugarskoj (Slavija Sofija), Mađarskoj (Honved), Slovačkoj (DAC Dunajska Streda) i nije mu se nigde dalo.

„Posle samo tri kola prvenstvo Slovačke je prekinuto zbog korone. Pauzu sam proveo u Novom Sadu, u međuvremenu se promenio trener DAC-a, raskinuli smo saradnju, a onda je stigao poziv Partizana koji se ne odbija. Sa crno-belima želim titulu, kup i plasman u Ligu Evrope“, dodao je Dušan Lalatović, uz napomenu da je dete Vojvodine, ali da su na „Karađorđu“, kako kaže, „rekli da nije nekog kvaliteta“.

Očigledno u Humskoj smatraju drugačije.

„Momci su me sjajno prihvatili, kao da sam ovde deset godina. Ostvario mi se san da dođem u veliki klub kakav je Partizan. Zdrava je atmosfera u ekipi, sve funkcioniše perfektno, momci su pokazali da su uigrani, protiv Proletera su igrali lagano, a nadam se da ćemo se u prvih pet, šest kola odvojiti od rivala“, visoko puca Lalatović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track