NAVIJAM ZA MITRA I ŽELIM MU SREĆU U BARAŽU! Lazar Marković: Priželjkujem utakmicu mojih Partizana i Liverpula!
Foto: Starsport©

otvorio dušu

NAVIJAM ZA MITRA I ŽELIM MU SREĆU U BARAŽU! Lazar Marković: Priželjkujem utakmicu mojih Partizana i Liverpula!

Fudbal -

Svuda pođi, kući dođi!

Tako je među crno-belima u prošloj sezoni okarakterisan povratak Lazara Markovića u redove crno-belih.

Momak koji je u Partizanu osvojio dve titule (2012, 2013), odigrao 115 utakmica i postigao dvadeset šest golova i za kojeg šef Milošević kaže da je najveće pojačanje crno-belih shodno veličini klubova u kojima je bio (Benfika,Liverpul,Fenerbahče..) i svom talentu, govori za zvaničan sajt Partizana o predstojećoj sezoni.

U generalnoj probi protiv Proletera pokazao si da bi nova sezona definitivno mogla da bude tvoja, postigao si prelep gol i odlično asistirao Sumi i Zdjelaru. Povreda je prošlost, spreman si da predvodiš Partizan ka uspesima?

– Od­ra­dio sam do­bro pri­pre­me, bez po­vre­da i po­ku­ša­ću, kao i uvek, da pružim mak­si­mum. Iz utak­mi­ce u utak­mi­cu bi­ću još bo­lji. Spre­man sam!

foto: @starsport

Par­ti­za­nu je prioritet titula?!

– Na­dam se da će­mo da osvo­ji­mo ti­tu­lu. Kao što je rekao šef, a slažu se i saigrači – idemo na prvo mesto, to nam je naj­bit­ni­je. Ima­mo do­bar tim, ako bude sve kako treba nadam se da će­mo da bu­de­mo šam­pi­o­ni.

Partizan je, u tvom prvom mandatu u Humskoj, imao sjajne mlade igrače, pored tebe – tu su iz generacije 1994. bili i Aleksandar Mitrović i Nikola Ninković. Kako ti se dopadaju novajlije?

– Svi ima­ju na­šu ve­li­ku po­dr­šku i svesni su da im rad i na­por tek pred­sto­je. To što ste naj­bo­lji u ju­ni­or­skom fud­ba­lu ne ga­ran­tu­je vam start­nu po­zi­ci­ju, ni me­sto u pr­vih 18, u se­ni­or­skom. Na­pra­vi­li su ve­li­ki ko­rak, otvorila su im se vra­ta, ali že­sto­ka bor­ba im tek pred­sto­ji. Čujem se, inače, sa Mitrom i Džigijem i želim im svu sreću. Džigi igra dobro i postiže golove, zaslužuje klub u većoj ligi. Navijam da Mitar u finalu baraža Čempionšipa izbori plasman u Premijer ligu.

Sad si cimer sa Sašom Zdjelarom, zahvalio ti se što si mu protiv Proletera dao kapitensku traku, sa njom je u finišu utakmice postigao i gol.

foto: Starsport©

- Strašan igrač, za lige petice. Znam da ima po­nu­de, normalno je i što Partizan želi da ga zadrži. U svom Par­ti­za­nu že­lim naj­bo­lje igra­če, tako da bi naj­bo­lje bi­lo da uđe­mo u Li­gu Evro­pe i osvo­ji­mo ti­tu­lu, pa da vi­di­mo šta i ka­ko dalje.

Tvoj bivši klub, Liverpul, posle tri decenije je osvojio titulu. Na Tviteru si uputio čestitku i dobio niz lajkova od navijača?!

– Li­ver­pul je jedan od pet najvećih klubova na svetu i za­slu­žu­je titule, kupove, evrop­ske tro­fe­je… Normalno da sam čestitao, puno mi je srce kad biv­ši sa­i­gra­či i pri­ja­te­lji ostvaruju uspe­he. Sa ne­ko­li­ko igra­ča sam i dalje u kon­tak­tu, ne­ke ni­sam „za­ka­čio”. Drago mi je što im super ide i želim im sve naj­bo­lje. Voleo bih da jednog dana u Ligi šampiona zaigraju moji klubovi: Partizan i Liverpul.

Kurir sport / Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track